Un volum de peste o sută de metri cubi de lemn a fost confiscat de la o firmă din Poiana Stampei, iar administratorul este cercetat pentru fals și mărturie mincinoasă


Intră acum și în grupul de

Poliţiştii au confiscat pe peste 100 m.c. material lemnos şi au întocmit un dosar penal pentru „fals în înscrisuri sub semnătură privată” şi „mărturie mincinoasă”, după controale efectuate la sediul unei societăţi comerciale şi la un punct de lucru.

Polițiștii din cadrul Secției 15 Poliție Rurală Vatra Dornei, în cooperare cu specialiști ai Gărzii Forestiere Suceava şi ai Ocolului Silvic Dorna Candrenilor, au efectuat, vineri,  un control la o societate comercială din comuna Poiana Stampei, administrată de un localnic de 57 de ani, cu obiect de activitate prelucrarea şi debitarea materialului lemnos.

Potrivit Poliției Județene Suceava, în urma controlului efectuat, s-a constatat faptul că, la sfârşitul lunii noiembrie 2017, administratorul societăţii a raportat un stoc cu diverse cantități de cherestea, rumeguş, buştean gater și lemn de foc, iar în urma controlului, s-a constatat o diferență de 596,92 m.c., bărbatul de 57 de ani, declarând faptul că, l-ar fi folosit pentru consum propriu.

               Având în vedere diferenţele majore rezultate cu privire la stocurile declarate şi cele existente la data controlului, polițiștii s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea de infracţiuni de fals.

Ulterior, în urma controlului efectuat la punctul de lucru al societăţii, din satul Dornişoara, a fost identificată cantitatea de 66,932 m.c. lemn rotund de esență răşinoase şi 39,24 m.c. cherestea răşinoase, pentru care bărbatul de 57 de ani, nu au putut fi prezentate documente legale de provenienţă, materialul lemnos fiind reţinut în vederea confiscării şi predat în custodia Ocolului Silvic Dorna Candrenilor, precizează sursa citată.

               În acest caz s-a deschis un dosar penal pentru „fals în înscrisuri sub semnătură privată” şi „mărturie mincinoasă”, ce va fi soluționat procedural.


Intră acum și în grupul de