Acasă Social Medicii veterinari suceveni verifică eficiența vaccinării antirabice la vulpi

Medicii veterinari suceveni verifică eficiența vaccinării antirabice la vulpi


Intră acum și în grupul de

Directorul executiv al DSVSA Suceava, medicul veterinar Ioan Corduneanu, a declarat, luni, că verificarea eficienţei vaccinării antirabice la vulpi a început din data de 15 decembrie, analizele probelor urmând să fie efectuate la Laboratorul Sanitar Veterinar Suceava.

El a spus că din data respectivă a început recoltarea de vulpi împuşcate pentru a se verifica eficienţa vaccinării antirabice cu momeli vaccinale a acestor animale.

Corduneanu a precizat că s-au făcut planificări pe fiecare fond de vânătoare din judeţ şi urmează ca probele să ajungă la Laboratorul Sanitar Veterinar Suceava pentru analize.

Reamintim că în perioada 1 octombrie-1 noiembrie 2017 s-a desfăşurat campania de vaccinare antirabică aeriană a vulpilor în judeţul Suceava, măsura făcând parte din Programul strategic privind supravegherea, controlul şi eradicarea turbării la vulpe. Vaccinarea antirabică a vulpilor pe cale aeriană s-a realizat în zona de munte a judeţului, greu accesibilă, în timp ce în restul judeţului DSVSA Suceava a efectuat, în paralel, vaccinarea antirabică a vulpilor prin distribuţie manuală a momelilor vaccinale împreună cu gestionarii fondurilor de vânătoare din judeţ.

(Liliana Bujdei)


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version