Secţia de Îngrijiri Paliative a SJU Suceava ar putea fi funcţională de la mijlocul lunii ianuarie


Intră acum și în grupul de

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava, Vasile Rîmbu, a declarat miercuri, că Secţia de Îngrijiri Paliative va fi funcţională la mijlocul lunii ianuarie 2018.

El a spus că în prezent se lucrează la montarea liftului şi la finalizarea finisajelor interioare.

Rîmbu a precizat că se întâmpină dificultăţi atunci când se doreşte operarea unor modificări în structura şi organigrama spitalului, chiar şi după procesul de descentralizare, prin trecerea spitalelor în subordinea Consiliilor Judeţene sau a Primăriilor.

“Pentru modificările în structura şi organigrama spitalului răspunde toată resursa umană, că mă organizez, răspundem aici, pentru că aşa avem performanţa, dar trebuie să mă duc şi să apelez la bunăvoinţa unor domni sau doamne, dacă se uită pe acele structuri, şi sunt de acord sau nu, fără o anumită motivaţie”, a spus Rîmbu adăugând că în momentul de faţă spitalul nu are încă în structură Secţia de Îngrijiri Paliative, deşi sunt toate argumentele ca aceasta să fie înfiinţată.

El este de părere că multe aspecte ce ţin de structura şi organigrama spitalelor ar trebui trecute în competenţa Consiliilor Judeţene, mai ales că spitalele judeţene sunt în subordinea acestora, iar Consiliile Judeţene sunt principalii ordonatori de credite.

“Până la urmă, noi răspundem de organizarea şi de performanţa spitalului şi atunci lasă-mi-le mie, iar politica naţională de paturi şi de inspecţii voit sau nevoit, obiectiv sau subiectiv, asta este altceva, dar sunt multe chestii la care Ministerul Sănătăţii şi cei de la  centru trebuie să renunţe şi să vină aici”, a declarat Rîmbu.

Secţia de Îngrijiri Paliative va funcţiona în corpul de clădire al Secţiei de Pneumoftiziologie şi va avea o capacitate de 25 de paturi.

(Liliana Bujdei)


Intră acum și în grupul de