La Spitalul Județean Suceava toate liniile de gardă vor fi asigurate în perioada sărbătorilor de iarnă, iar programul de vizitare de Crăciun și Revelion este corespunzător sărbătorilor legale


Intră acum și în grupul de

Managerul SJU Suceava, economist Vasile Rîmbu, a declarat, vineri, că toate liniile de gardă sunt asigurate în spital şi în perioada sărbătorilor de iarnă, iar programul de vizită în zilele de Crăciun şi pe 31 decembrie şi 1 ianuarie va fi cel corespunzător sărbătorilor legale.

Rîmbu a spus că pacienţii care doresc şi al căror caz a fost rezolvat din punct de vedere terapeutic vor putea fi externaţi în perioada Sărbătorilor de iarnă dacă medicul curant recomandă acest lucru.

 “Rămâne o rezervă de paturi libere suficiente pentru urgenţele din această perioadă, mai ales că experienţa ultimilor ani ne spune că nu sunt puţine. Am insistat pe lângă medicii şefi de secţie, directorul medical, să activeze persoanele cu o experienţă mai mare, care au deja o rutină în a rezolva prompt şi profesional diversele situaţii”, a explicat Rîmbu.

El a precizat că liniile de gardă sunt acoperite cu personal, există stocuri suficiente de materiale sanitare şi medicamente,iar Unitatea de Primiri Urgenţe va funcţiona la parametri normali.

Managerul SJU Suceava a mai spus că atât în zilele de Crăciun( 25, 26 şi 27 decembrie), cât şi de Revelion(31 decembrie şi 1 ianuarie), pacienţii vor beneficia de un meniu festiv, care a fost stabilit ţinându-se cont de indicaţiile şi prescripţiile medicale.

El a menţionat că nu se închide nici o secţie în această perioadă, însă nu sunt asigurate linii de gardă la Secţia de Geriatrie şi Secţia de Dermatologie, dar că toate celelalte secţii care au specific de urgenţă au asigurate linii de gardă.

Rîmbu a declarat că Ambulatoriul integrat al SJU Suceava nu va fi deschis în timpul sărbătorilor legale, dar că va avea program normal în zilele de 27, 28 şi 29 decembrie.

Totodată, în perioada sărbătorilor de iarnă membrii Comitetului Director vor asigura prin rotaţie permanenţa.

(Liliana Bujdei)


Intră acum și în grupul de