Salvamont Vatra Dornei: Căutările programate în zona avalanșei din Poiana Izvoarelor pentru perioada 27-29 decembrie se anulează. Riscul de avalanșă e de gradul 4


Intră acum și în grupul de

Salvamont Vatra Dornei a anunțat că având în vedere prognoza meteorologică pentru perioada următoare, deplasările și activitățile de căutare în zona avalanșei din Poiana Izvoarelor programate pentru perioada 27 – 29 decembrie se anulează.

Potrivit sursei citate, riscul producerii unor avalanșe pe jgheaburile secundare este de gradul 4, din 5 care este gradul maxim, iar  temperaturile pozitive din timpul zilei vor favoriza desprinderile cornișelor și plăcilor de vânt.

„Considerăm periculos chiar și accesul în zona intersecției dintre traseele turistice marcate cu punct roșu (Drumul Maria Thereza) si cruce roșie (dinspre Gura Haitii) . ZONA SUPERIOARĂ DIN POIANA IZVOARELOR. O avalanșă de dimensiuni medii poate ”inunda” această poiană”, menționează Salvamont Vatra Dornei.

Reprezentanții Salvamont Vatra Dornei mulțumesc tuturor voluntarilor care doresc să se implice, dar subliniază că în aceste intervenții se pot baza doar pe personal calificat cu experiență și echipament corespunzător.

Salvamont Vatra Dornei notează și că deplasările și căutările au caracter neinstituțional.

În data de 20 decembrie s-a procedat din nou la o intervenție de verificare a zonei (strat de zăpadă nou depus, dimensiunea cornișelor, starea jgheaburilor laterale) și de căutare a lui Sorin Pandelea.

Citește mai multe despre căutările din zonă


Intră acum și în grupul de