50 de jandarmi suceveni vor asigura măsurile de ordine publică la slujbele de Bobotează

Jandarmii suceveni vor asigura, sâmbătă, 6 ianuarie, ordinea publică la manifestările religioase organizate cu ocazia sărbătoririi Botezului Domnului, a anunțat Inspectoratul de Jandarmi Județean Suceava.

Potrivit sursei citate, pe timpul desfăşurării manifestărilor religioase prilejuite de Sărbătoarea Botezului Domnului 50 de jandarmi vor asigura măsurile de ordine publică în zona Catedralei „Adormirea Maicii Domnului”, a Mănăstirii „Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava”, a bisericii „Sfântul Apostol Andrei” din Suceava şi la alte șapte lăcaşuri de cult din localităţile din judeţ în care funcţionează structuri de jandarmerie.

Totodată, jandarmii vor acţiona pentru protecţia participanţilor, precum și pentru prevenirea și combaterea oricăror fapte care aduc atingere normelor de convețuire socială.

„Jandarmeria recomandă participanților la aceste manifestări să acorde o atenție deosebită bunurilor personale, să solicite sprijinul jandarmilor aflați în dispozitiv în situația în care este necesară intervenția acestora, să repecte indicațiile forțelor de ordine și să aștepte cu răbdare împărțirea apei sfințite, fără a crea dezordine”, a menționat Jandarmeria Suceava.