Cinci elevi ai Şcolii Militare de Subofiţeri Jandarmi Fălticeni au salvat viața unui bărbat care și-a dat foc accidental și alerga pe marginea unui drum

Cinci elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi Fălticeni care se deplasau luni dimineață către Inspectoratul de Jandarmi Hunedoara au salvat viața unui bărbat în flăcări, care alerga pe marginea unui drum.

Potrivit Inspectoratului de Jandarmi Județean „Decebal” Hunedoara, cei cinci elevi ai Şcolii Militare de Subofiţeri Jandarmi Fălticeni, Ciorogar Sergiu-Adinel, Seleşan Răzvan-Petrică, Merean Florin-Emanuel, Bulimej Ionuţ şi Zgârcea Denis-Vlăduţ, au sesizat în dimineaţa zilei de luni, 8 ianuarie a.c., în jurul orei 07.00, un bărbat în flăcări care alerga pe marginea drumului din localitatea Batiz. Cei cinci se deplasau către Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Hunedoara în vederea executării stagiului de practică.

„Elevii au oprit maşina pentru a sări în ajutorul bărbatului. Doi dintre ei au dus bărbatul la râul din apropiere pentru a stinge flăcările care l-au cuprins, iar ceilalţi trei au folosit extinctorul din maşină pentru a stinge incendiul din bucătaria casei.

Numitul V.S. le-a spus elevilor că voia să aprindă focul în sobă folosind benzină. Acesta nu a observat faptul că şi-a dat cu combustibil şi pe haine, iar în momentul când a aprins chibritul a fost cuprins de flăcări”, a precizat sursa citată.

Mai mult, elevii au sunat la numărul unic de urgenţă 112 şi au asistat bărbatul până la sosirea ambulanţei şi a pompierilor, deoarece acesta prezenta răni şi arsuri.

„Inspectorul şef al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Hunedoara a adresat felicitări celor cinci elevi pentru faptul că au devenit eroii bărbatului, demonstrându-şi calităţile de jandarmi”, au arătat reprezentanții Inspectoratului de Jandarmi Județean „Decebal” Hunedoara.

(Mihaela Tcaciuc)