Cetățenii din cele șapte cartiere ale municipiului Suceava, invitați să participe la ședințele publice de dezbatere a bugetului local

Cetățenii din cele șapte cartiere ale municipiului Suceava sunt invitați să participe, începând de joi, 11 ianuarie a.c., la ședințele publice de dezbatere a bugetului local.

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a anunțat, miercuri, într-un comunicat de presă, că în vederea elaborării și stabilirii bugetului pe 2018 Primăria Municipiului Suceava invită cetățenii la ședințe publice de dezbatere a bugetului pe cartiere.

Astfel, joi, 11 ianuarie a.c., de la ora 16.30, va avea loc prima consultare publică, în cartierul Obcini, la Școala Gimnazială nr. 9.

De asemenea, în aceeași zi, de la ora 18.00, locuitorii din cartierul George Enescu sunt așteptați la consultările ce vor avea loc la Școala Gimnazială nr. 8.

Ședințele publice de dezbatere a bugetului vor continua vineri, 12 ianuarie a.c., cu locuitorii din cartierul Zamca, de la ora 16.30, la C. N. „Mihai Eminescu”, iar de la ora 18.00, cu cei din zona Centrală, la Școala Gimnazială nr. 3.

De asemenea, luni, 15 ianuarie a.c., de la ora 16.30, dezbaterile pe tema bugetului vor avea loc cu cetățenii din cartierul Cuza-Vodă, la Școala Gimnazială nr. 11 „Miron Costin”, iar de la ora 18.00, cu cei din cartierul Burdujeni-Sat, la Școala Gimnazială nr. 6.

Ultima consultare publică va avea loc marți 16 ianuarie a.c., de la ora 16.30, în cartierul Ițcani, la Școala Gimnazială nr.7 „Gr. Ghica Voievod”.

„Ne dorim ca prin aceste întâlniri să implicăm locuitorii municipiului în identificarea nevoilor, problemelor, dar și a soluțiilor și schimbărilor ce se impun în municipiul reședință de județ”, a precizat primarul Ion Lungu.

De menționat este faptul că sucevenii vor putea să propună proiecte de investiții în valoare de câte 500.000 de lei în afara proiectelor inițiate de Primăria Suceava și care să fie finanțate și realizate în cursul anului 2018.

„Ca element de noutate la acest buget participativ vom lua în considerare câte un proiect din fiecare cartier în valoare de 500.000 de lei. La propunerea cetățenilor vom finanța câte un proiect din fiecare cartier”, a spus primarul Sucevei, într-o conferință de presă, în luna noiembrie a anului trecut.

Ion Lungu a explicat că suma totală pentru proiectele cetățenilor se ridică la 3,5 milioane de lei, urmând să fie alocate câte 500.000 de lei pentru fiecare din cele șapte cartiere.

Primarul a spus că un proiect de acest gen poate fi asfaltarea unei străzi, locuri de joacă, terenuri de sport.

(Mihaela Tcaciuc)