Trei noi cazuri de gripă diagnosticate clinic au fost raportate în prima săptămână a acestui an în zona Rădăuţi


Intră acum și în grupul de

Trei cazuri de gripă diagnosticate clinic au fost raportate în judeţul Suceava în prima săptămână a acestui an în zona Rădăuţi, de la debutul sezonului rece fiind înregistrate în total patru astfel de cazuri.

Potrivit DSP Suceava, în perioada 1-7 ianuarie 2018, au fost raportate trei cazuri de gripă diagnosticate clinic la două persoane cu vârsta cuprinsă între 50 şi 64 de ani şi un caz la o persoană cu vârsta de peste 65 de ani, toate trei fiind raportate în zona Rădăuţi, iar pacienţii au fost internaţi în spital pentru îngrijiri medicale de specialitate.

În acelaşi interval de timp s-au mai raportat 1520 de cazuri de viroze respiratorii cu 40 de internări, cea mai afectată grupă de vârstă fiind 5-14 ani, cu 495 de cazuri de îmbolnăvire, iar ponderea cazurilor, 1019, s-a înregistrat în zona Sucevei.

Tot în perioada 1-7 ianuarie 2018 au mai fost înregistrate 487 de cazuri de pneumopatii acute, cu 60 de internări, cele mai multe cazuri, 106,  fiind raportate la grupa de vârstă 2-4 ani.

Reamintim că în judeţul Suceava primul caz de gripă diagnosticat clinic a fost raportat în ultima săptămână a anului 2017, persoana diagnosticată cu această afecţiune fiind din zona Rădăuţi.

De precizat este că Ministerul Sănătăţii a repartizat în două tranşe 33 256 de doze de vaccin antigripal judeţului Suceava, cantitatea reprezentând mai mult de jumătate din totalul dozelor de vaccin solicitate de DSP Suceava.

(Liliana Bujdei)


Intră acum și în grupul de