Statul Major al Forțelor Navale Române va organiza o campanie de promovare a profesiei militare în județul Suceava


Intră acum și în grupul de

Statul Major al Forțelor Navale Române va organiza o campanie de promovare a profesiei militare și a sistemului de învățământ al Forțelor Navale Române în județul Suceava, în perioada 19-22 februarie 2018.

Foto: Ion Burghișan

Potrivit Prefecturii Suceava, pentru pregătirea activităților din cadrul campaniei, în perioada 15-18 ianuarie 2018, reprezentanți ai  Forțelor Navale Române vor efectua o vizită de documentare în județul Suceava.

Astfel, o primă întâlnire va avea loc la sediul Prefecturii  Suceava, marți, 16 ianuarie 2018, la ora 11, la care vor participa prefectul județului Suceava, Mirela Adomnicăi, conducerea Inspectoratului Școlar Județean Suceava și directorii celor șapte unități de învățământ care au fost selectate pentru campania de promovare a profesiei militare.

Ulterior, pe 17 ianuarie, delegația se va afla în  vizită de documentare la unitățile de învățământ respective: Colegiul Militar “Ștefan cel Mare” și Colegiul Național “Dragoș Vodă”- Câmpulung Moldovenesc, Liceul Teoretic “Ion Luca” din Vatra Dornei, Colegiul Național „Eudoxiu Hurmuzachi” și  Colegiul Tehnic, din Rădăuți, Colegiul Tehnic “Al. I. Cuza” și Colegiul “Mihai Eminescu” Suceava.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Forțelor Navale-Statul Major al Forțelor Navale, colonel Corneliu Pavel, campania își propune “stimularea interesului tinerilor pentru o profesie stabilă pe piața muncii din România, stabilirea, menținerea și dezvoltarea relațiilor de încredere între Forțele Navale Românie și societatea civilă, precum și creșterea gradului de informare a cetățenilor și nivelului de înțelegere a problematicii asociate contextului de securitate actual”.

„În cadrul campaniei, va fi organizată și o acțiune de caritate la un centru de plasament sucevean”, a menționat Prefectura Suceava.


Intră acum și în grupul de