Salariații Primăriei Suceava nu vor fi afectați de transferul contribuțiilor sociale. Salariile vor crește cu 20 la sută


Intră acum și în grupul de

Transferul contribuţiilor sociale, de la angajator la angajat, ca urmare a modificărilor aduse Codului Fiscal, de la 1 ianuarie 2018, nu va afecta salariații Primăriei municipiului Suceava.

Potrivit unui proiect de hotărâre ce va fi supus dezbaterii într-o ședință extraordinară de Consiliu Local, primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a propus majorarea salariilor de bază brute cu 20%, față de nivelul acordat pentru luna decembrie 2017.

Această majorare urmează să acopere transferul contribuțiilor sociale de la angajator la angajat, astfel încât salariile nete, începând cu 1 ianuarie 2018, să rămână la nivelul lunii decembrie 2017.

Astfel, cel mai mic salariu, pentru muncitor necalificat, este de 1900 de lei, iar cel mai mare, al secretarului municipiului, de 15.100 de lei.

În proiectul de hotărâre se menționează că în data de 4 decembrie 2017 reprezentanții salariaților Primăriei, dar și reprezentanții sindicatelor s-au întâlnit cu primarul Ion Lungu în vederea negocierilor salariale, propunerea edilului-șef fiind acceptată.

Proiectul privind stabilirea salariilor de bază pentru funcționarii publici și personalul contractual din Primăria municipiului Suceava și din serviciile publice de subordonare locală, fără personalitate juridică, valabile începând cu data de 1 ianuarie 2018, urmează să fie discutat în cadrul ședinței extraordinare de Consiliu Local de luni, 15 ianuarie.

(Mihaela Tcaciuc)


Intră acum și în grupul de