Acasă Social Primăria Suceava vrea să aloce 500.000 lei pentru acoperirea Patinoarului Areni

Primăria Suceava vrea să aloce 500.000 lei pentru acoperirea Patinoarului Areni


Intră acum și în grupul de

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a anunțat, luni, într-o ședință extraordinară de Consiliu Local, că în acest an vor fi prinse fonduri pentru acoperirea Patinoarului Areni.



Primarul Ion Lungu a explicat că în bugetul pe acest an va fi prevăzută suma de 500.000 lei pentru realizarea acestei investiții.

„Prindem în acest an 500.000 lei pentru acoperirea patinoarului din fonduri proprii”, a spus primarul Sucevei.

De menționat este faptul că anunțul a fost făcut de edilul-șef al Sucevei după ce consilierul local al ALDE, Ovidiu Milici, a spus că Patinoarul Areni trebuie să redevină o prioritate pentru municipalitatea suceveană, în condițiile în care în aceste zile mai mulți cetățeni și-au exprimat dorința pentru salvarea patinoarului.

Amintim că un sucevean, Cătălin Paladi, a lansat, vineri, o petiție on line pentru salvarea Patinoarului Areni care să redevină o încântare pentru suceveni.

Potrivit petiției postate pe https://www.petitieonline.com/salvati_patinoarul_areni, inițiatorul demersului arată că  în urmă cu mai bine de 40 de ani s-a construit patinoarul Areni, iar la acel moment a fost o realizare de excepție pentru Suceava având în vedere că în țară mai erau doar patru patinoare artificiale.

„Sunt convins că, pentru noi toți , la acea vreme, a fost o încântare. Sunt convins că pentru mulți încă mai este”, susține inițiatorul petiției.

El vrea ca și copiii din Suceava să afle cât de frumos este patinajul recreativ, patinajul artistic, hockey-ul sau patinajul viteză.

„Este o oportunitate pe care multe alte orașe și-ar dori să o aibă. Un patinoar artificial modern, presupune să fie acoperit, să aiba vestiare și grupuri sanitare decente,snack-baruri, magazine cu specific, tribune, etc. În acest moment patinoarul Areni mai are puțin și ajunge o paragină , mai are puțin și moare”, menționează inițiatorul petiției.

El adaugă că, se pare că pentru Primăria Suceava nu mai este o prioritate modernizarea patinoarului după ce în 2017 a fost o prioritate, dar nu s-a realizat nimic.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version