Primul caz de gripă cu virus de tip B din județul Suceava a fost confirmat prin analize de laborator la o persoană în vârstă de 74 de ani. Autorităţile sanitare recomandă, în continuare, vaccinarea antigripală


Intră acum și în grupul de

Primul caz de gripă cu virus de tip B confirmat prin analize de laborator a fost înregistrat la o persoană cu vârsta de 74 de ani, autorităţile sanitare sucevene recomandând, în continuare, vaccinarea antigripală, în special  a persoanelor din grupele la risc de îmbolnăvire, până în prezent fiind vaccinate antigripal peste 17 300 de persoane din judeţul Suceava.

Directorul adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, medicul epidemiolog Cătălina Zorescu, a declarat pentru NewsBucovina că de la începutul campaniei de vaccinare în judeţul Suceava s-au vaccinat antigripal 17 314 persoane, din care doar în ultima săptămână s-au vaccinat 1027 de persoane.

Medicul epidemiolog sucevean a subliniat că vaccinul antigripal administrat chiar şi în această perioadă oferă un grad de protecţie, de aceea administrarea a vaccinului antigripal se recomandă în continuare, mai ales pentru persoanele din categoriile la risc de îmbolnăvire.

Ea a spus că vaccinarea este cea mai eficientă metodă de prevenire a îmbolnăvirilor, iar persoanele din categoriile cu risc crescut la îmbolnăvire pot solicita medicilor de familie administrarea vaccinului antigripal gratuit.

Zorescu a precizat că există pacienţi cu gripă care necesită terapie intensivă, iar primul caz de gripă cu virus de tip B din judeţul Suceava a fost confirmat prin analize de laborator la o o femeie în vârstă de 74 de ani, cu o evoluţie gravă.

“ În general, persoanele din grupa de vârstă peste 65 de ani, care prezintă şi alte afecţiuni, sunt la risc, de aceea se recomandă vaccinarea antigripală”, a mai spus Zorescu.

Reamintim că Ministerul Sănătăţii a repartizat judeţului Suceava 32 500 de doze de vaccin antigripal, iar până în prezent au fost administrate mai mult de jumătate dintre doze.

(Liliana Bujdei)


Intră acum și în grupul de