Jandarmii montani suceveni, pregătiți să asigure protecția turiștilor pe cele cinci pârtii de schi omologate din județ


Intră acum și în grupul de

Jandarmii din cadrul posturilor montane vor asigura în perioada următoare protecția turiștilor pe cele cinci pârtii de schi omologate din județul Suceava.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului de Jandarmi Județean Suceava, în următoarea perioadă jandarmii montani suceveni vor fi prezenți pe pârtia Șoimul din orașul Gura Humorului, pe pârtia Drumul Tătarilor din pasul Mestecăniș, dar și pe pârtiile Veverița, Parc și Dealul Negru din Vatra Dornei.

„În scopul evitării unor situații nedorite în aceste zone,  jandarmii montani vor acționa pentru respectarea prevederilor Horărârii de Guvern nr. 263/2001 privind amenajarea, omologarea, întreținerea și exploatarea pârtiilor și traseelor de schi pentru agrement”, a menționat sursa citată.

Astfel, Jandarmeria Suceava recomandă respectarea următoarelor reguli:

– este interzis accesul pe pârtiile sau traseele de schi pentru agrement fără echipament adecvat;

– este interzisă coborârea pe pârtiile sau traseele de schi utilizând sănii, dispozitive improvizate sau alte materiale;

– alegeți traseul pe partie în functie de nivelul de pregatire astfel încât să nu incomodați sau să puneți în pericol pe cei din fața voastră;

– oprirea pe pârtie este interzisă în zonele înguste sau acolo unde vizibilitatea este redusă. Daca ați căzut, trebuie sa va deplasți cât mai repede din acel loc, iar dacă doriți doar să vă odihniți sau să așteptați pe cineva, în niciun caz nu trebuie sa vă opriți în mijlocul pârtiei, pentru a nu-i incomoda pe ceilalti;

– respectați semnele si indicatoarele de pe pârtie, este valabil atât pentru cei care practică sporturile de iarnă, cât și pentru personalul administrativ de deservire.

De asemenea, turiștii trebuie să manifeste răbdare, să respecte indicațiile jandarmilor montani și să evite implicarea în conflicte de orice natură.

„În cazul în care sunteți victima unui accident pe pârtia de schi sau martorii savârșirii unor fapte de natură antisocială sau fapte de natură să tulbure ordinea și linistea publică, adresați-vă direct echipajelor de jandarmi montani din zonă sau solicitați sprijin prin sistemul unic de urgență 112”, a precizat Jandarmeria Suceava.


Intră acum și în grupul de