350 de elevi au început cursurile Școlii Militare de Subofiţeri de Jandarmi Fălticeni


Intră acum și în grupul de

350 de elevi au început luni, 29 ianuarie a.c., cursurile Şcolii Militare de Subofiţeri de Jandarmi din Fălticeni. Ei au fost admiși în urma concursului de admitere organizat de Ministerul Afacerilor Interne în sesiunea ianuarie 2018.

Potrivit unui comunicat al Şcolii Militare de Subofiţeri de Jandarmi „Petru Rareş” Fălticeni, deschiderea cursurilor pentru cei 350 de elevi jandarmi din seria de învățământ ianuarie-noiembrie  2018 a avut loc luni, 29 ianuarie a.c., în prezenţa reprezentanţilor din partea autorităţilor publice locale.

Astfel, la activitate au participat subprefectul județului Suceava, Silvia Boliacu, viceprimarul municipiului Fălticeni, Constantin Bulaicon, inspectorul șef al I.S.U. Suceava, dl.gl.bg. Ion Burlui, comandantului școlii, col. Ionel Postelnicu, inspectorul șef al Inspectoratului de Jandarmi Județean Suceava, lt.col. Mihai Lungu.

„Elevii vor participa la activităţi de pregătire în perioada 29 ianuarie – 2 noiembrie a.c., interval de timp în care vor beneficia de vacanță în perioada sărbătorilor Pascale și de un stagiu de practică de patru luni în unităţile operative ale Jandarmeriei Române”, a precizat purtătorul de cuvânt al Şcolii de Subofiţeri de Jandarmi „Petru Rareş” Fălticeni, locotenent-colonel Cristian Ipate.

El a menționat că pe 9 martie elevii din anul I vor depune jurământul militar.

Precizăm că la concursul de admitere la Şcoala Militară de Subofiţeri de Jandarmi „Petru Rareş” Fălticeni, sesiunea ianuarie 2018, au fost admişi 326 de bărbaţi şi 24 de femei, din care un bărbat pe locurile etniei rome și doi bărbați pe locurile altor minorităţi.

 


Intră acum și în grupul de