Opt medici şi şase asistenţi medicali au fost angajaţi la Spitalul municipal Câmpulung Moldovenesc în ultimul an


Intră acum și în grupul de

Managerul Spitalului municipal Câmpulung Moldovenesc, medicul Cătălin Săndulescu, a declarat, luni, pentru NewsBucovina, că opt medici au fost angajaţi de la 1 ianuarie 2017 şi până pe 29 ianuarie 2018, fie cu contract individual de muncă, fie cu contract de prestări servicii, iar alte posturi ar urma să fie scoase din nou la concurs în această primăvară.

El a spus că în intervalul de timp menţionat au fost angajaţi cu contracte individuale de muncă doi medici specialişti în chirurgie generală pentru asigurarea liniei de gardă, iar un al treilea medic din aceeaşi specialitate a fost angajat cu contract de prestări servicii pentru activitatea curentă a secţiei.

Săndulescu a precizat că unitatea spitalicească a mai angajat prin contract de prestări servicii un medic specialist ATI, un medic primar în specialitatea obstetrică-ginecologie, un medic specialist în specialitatea radiologie şi imagistică medicală şi un medic de familie cu competenţă în medicina de urgenţă.

El a mai spus că spitalul a angajat cu contract individual de muncă un medic primar în specialitatea ortopedie-traumatologie şi un medic specialist cardiolog, care s-a prezentat la post după finalizarea Rezidenţiatului.

Managerul Spitalului municipal Câmpulung Moldovenesc a menţionat că în aceeaşi perioadă au mai fost angajate şi şase asistenţi medicali.

Săndulescu a subliniat că prin atragerea noilor medici care să profeseze în spitalul câmpulungean s-a mai reuşit reducerea deficitului de medici în unele specialităţi medicale, precum ATI, dar încă mai sunt posturi vacante pentru specialităţile ATI, Pediatrie, Obstetrică-Ginecologie sau Neurologie.

El a menţionat că în cursul lunii octombrie 2017 au fost scoase la concurs 12 posturi vacante de medic pentru diferite specialităţi medicale, dar că nu s-a prezentat nici un candidat la concurs.

Săndulescu speră că prin operarea măririlor salariale începând cu data de 1 martie 2018 să poată fi atraşi mai mulţi medici la acest spital, iar la viitorul concurs, care ar urma să fie organizat în aprilie-mai, să existe un mai mare interes pentru posturile vacante de medic.

Managerul Spitalului municipal Câmpulung Moldovenesc a precizat că intervenţiile chirurgicale în unitate sunt programate în condiţiile în care medicul ATI nu poate fi prezent permanent în spital, însă atragerea acestuia reprezintă un mare câştig pentru spital, întrucât se pot efectua operaţii.

El a spus că mai există şi acceptul din partea unui alt medic ortoped pentru a veni să profeseze în spitalul câmpulungean, dar că urmează să se vadă în ce măsură este posibilă scoaterea la concurs a acestui post în condiţiile legislative actuale.

În prezent, în Spitalul municipal Câmpulung Moldovenesc îşi desfăşoară activitatea 28 de medici şi 116 asistenţi medicali.

(Liliana Bujdei)


Intră acum și în grupul de