24 de cazuri de rujeolă înregistrate din judeţul Suceava de la începutul anului, boala fiind diagnosticată la copii care nu au fost vaccinaţi antirujeolic. Patru dintre pacienţi provin din localitatea Mironu


Intră acum și în grupul de

Directorul adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, medicul epidemiolog Cătălina Zorescu, a declarat că de la începutul acestui an s-au înregistrat 24 de cazuri de rujeolă la copii care nu au fost vaccinaţi împotriva bolii, patru dintre pacienţi  provenind din localitatea suceveană Mironu.

Medicul sucevean a spus că toţi copiii care s-au îmbolnăvit de rujeolă nu au fost vaccinaţi împotriva bolii, o parte dintre ei având vârsta mai mică de nouă luni, iar în cazul altora părinţii au refuzat vaccinarea copiilor.

Ea a precizat că în comunitatea din Mironu s-au înregistrat de la începutul lunii ianuarie patru cazuri de rujeolă la copii nevaccinaţi.

“Acordăm o atenţie deosebită acestei comunităţi, am luat măsuri, fiind mobilizaţi  medicul de familie şi asistentul medical comunitar din localitate”, a spus Zorescu.

Medicul epidemiolog a explicat că prima doză de vaccin ROR se administrează începând cu vârsta de 9 luni, doză care trebuie repetată la vârsta de un an.

Autorităţile sanitare recomandă părinţilor şi medicilor de familie să acorde, în continuare, o atenţie deosebită vaccinării antirujeolice a copiilor.

(Liliana Bujdei)

 

 

 


Intră acum și în grupul de