Aproape 1.000 de șoferi testați cu aparatul etilotest și 170 de sancțiuni aplicate de polițiștii suceveni la sfârșitul săptămânii trecute


Intră acum și în grupul de

Serviciul  Rutier Suceava și formaţiunile de profil din cadrul polițiilor municipale și orășenești au organizat în perioada 2-4 februarie a.c. o acţiune pe linia depistării şi sancţionării persoanelor care conduc autovehicule după ce au consumat băuturi alcoolice.

Potrivit IPJ Suceava, în cadrul acțiunii au fost testaţi alcoolscopic 951 de șoferi, fiind constatate 16 infracţiuni.

Polițiștii au aplicat 170 de sancțiuni în valoare de 54.650 lei, au reţinut 9 permise de conducere din care 7 pentru alcool și 2 pentru alte abateri și au retras 9 certificate de înmatriculare.

Printre cei depistați de polițiști că s-au urcat la volan după ce au consumat băuturi alcoolice s-a aflat și un bărbat  din comuna Dorna Candrenilor. El a fost oprit, vineri, de un echipaj din cadrul poliţiei Municipiului Vatra Dornei, și testat cu aparatul etilotest întrucât emana halenă alcoolică.

Astfel, polițiștii au constatat că bărbatul avea o alcoolemie de 0.68 mg/l alcool pur in aerul expirat.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

Pentru a nu  pune atât propria viaţă în pericol, cât şi a celorlalţi participanţi la trafic, poliţiştii recomandă şoferilor să nu consume alcool atunci când urcă la volan.


Intră acum și în grupul de