Bărbat arestat preventiv pentru 30 zile după ce a sustras un autoturism pe care l-a condus băut și fără permis, pe raza localităţii Cornu Luncii


Intră acum și în grupul de

Un bărbat a fost arestat preventiv pentru 30 de zile după ce a condus băut și fără permis un autoturism pe care l-a sustras. Mai mult, șoferul a pierdut controlul asupra direcţiei de mers şi a părăsit partea carosabilă, intrând în coliziune cu un stâlp de beton.

Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Fălticeni, procurori din cadrul instituției au formulat în cursul zilei de miercuri, 7 februarie a.c., o propunere de arestare preventivă a inculpatului Gheorghe Lucian Pruteanu pentru infracţiunile de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” şi „conducerea unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice”.

Sursa citată a precizat că la data de 5 februarie a.c., în jurul orei 11.40, aflându-se sub influenţa alcoolului şi fără a deţine permis de conducere, inculpatul  a sustras un autoturism pe care l-a condus pe raza localităţii Cornu Luncii, iar la un moment dat a pierdut controlul asupra direcţiei de mers şi a părăsit partea carosabilă, intrând în coliziune cu un stâlp de beton pentru susţinerea cablurilor electrice.

„Inculpatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând valoarea de 0,99 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind ulterior condus la Spitalul Municipal Fălticeni în vederea recoltării mostrelor biologice. Din buletinul de analiză toxicologică alcoolemie eliberat de Serviciul de Medicină Legală Suceava a rezultat că inculpatul avea o alcoolemie de 2,20 g‰ (proba I – ora 13.00)”, se precizează în comunicat.

Astfel, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Fălticeni a admis propunerea şi a dispus arestarea preventivă a inculpatului pentru 30 zile.

 


Intră acum și în grupul de