Dezbaterea de la Suceava privind problematica din sectorul forestier anunțată de Ministerul Apelor și Pădurilor a fost amânată


Intră acum și în grupul de

Dezbaterea privind problematica din sectorul forestier, organizată de Ministerul Apelor și Pădurilor, anunțată pentru ziua de vineri 16 februarie 2018, la Prefectura Județului Suceava, se amână din cauza unor modificări ale programului care impun prezența ministrului Ioan Deneș la București, anunță Prefectura Suceava.

Evenimentul va fi reprogramat la o dată ce va fi anunțată ulterior.

Ministrul Apelor și Pădurilor, Ioan Deneș, a inițiat, pentru perioada următoare, un amplu proces de consultare publică, la nivelul regiunilor, pentru a fi identificate  “Prioritățile pentru inițierea politicilor publice în sectorul silvic și soluții alternative“, a informat Direcția de Comunicare din cadrul MAP.

Dezbaterile privind finalizarea strategiei forestiere naționale urmează să se prelungească pe o perioadă mai lungă de timp, conform programului de guvernare.

Ministerul Apelor și Pădurilor își propune ca, în termen de maxim două luni, să finalizeze acest proces consultativ pentru politicile pe termen scurt care vor fi inițiate.

Potrivit datelor statistice centralizate la sfârșitul  anului 2015, Județul Suceava ocupa locul I la  suprafața fondului forestier – circa  437 mii hectare- și la suprafață pădurilor – 423 mii ha.(N.B.)


Intră acum și în grupul de