Proiectul prin care pensionarii beneficiază de abonamente de 33 lei/lună pentru toate liniile TPL din municipiul Suceava iniţiat de consilierii PSD, avizat negativ de serviciul de specialitate din Primărie


Intră acum și în grupul de

Proiectul de hotărâre iniţiat de consilierii locali ai PSD Suceava prin care pensionarii beneficiază de abonament lunar de 33 de lei a fost avizat de legalitate de secretarul Consiliului Local, Ioan Ciutac, dar a primit aviz negativ din partea serviciului de specialitate din Primărie.

În şedinţa din 22 februarie, Consiliul Local Suceava va discuta un proiect de hotărâre iniţiat de consilierii locali PSD care prevede aprobarea tarifului pentru abonamentul social nominal pentru pensionarii cu domiciliul în municipiul Suceava la 33 de lei pentru toate liniile.

Iniţiativa vine după ce, la sfârşitul anului trecut, printr-o hotărâre, s-au stabilit categoriile de persoane ce pot beneficia de reduceri la abonamentele TPL, fiind excluşi pensionarii, iar consilierii PSD consideră că prin creşterea taxelor locale cu 20 la sută puterea de cumpărare a pensionarilor a scăzut şi că trebuie sprijiniţi.

Proiectul iniţiat de consilierii PSD este avizat pentru legalitate de secretarul Consiliului Local, Ioan Ciutac.

Pe de altă parte, în Raportul Serviciului de specialitate din Primărie, aprobat de primarul Ion Lungu, se menţionează că acordarea de subvenţii se poate realiza în măsura posibilităţilor financiare de acoperire.

Astfel, în raport se menţionează că în urma reducerii de la 16 la 10 la sută a impozitului pe venit, veniturile municipiul Suceava sunt diminuate, lunar, cu 5-7 milioane de lei, ceea ce face imposibilă extinderea categoriilor de persoane care beneficiază de subvenţii mai ales că anumite categorii trebuie obligatoriu să beneficieze de astfel de facilităţi.

În acelaşi document se subliniază că dacă sumele alocate de la bugetul de stat se vor suplimenta, se poate reanaliza acordarea de subvenţii, dar că, în caz contrar nu este legal şi oportun proiectul iniţiat de consilierii locali PSD.(T.B.)


Intră acum și în grupul de