Peste 400 de șoferi au fost testați cu aparatul etilotest de polițiștii suceveni, în weekend. Au fost reținute 18 permise de conducere, din care 6 pentru alcool


Intră acum și în grupul de

Serviciul Rutier Suceava și formaţiunile de profil din cadrul polițiilor municipale și orășenești au organizat, în perioada 16-18 feruarie a.c., o acţiune pe linia depistării şi sancţionării persoanelor care conduc autovehicule după ce au consumat băuturi alcoolice.

Potrivit IPJ Suceava, au fost testaţi alcoolscopic 430 conducători auto, fiind constatate 16 infracţiuni. De asemenea, polițiștii au aplicat 219 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 86.030 lei, au retras 12 certificate de înmatriculare şi au reţinut 18 permise de conducere, din care 6 pentru fapte ce implică consumul de alcool.

Printre cei depistați la volan după ce au consumat băuturi alcoolice s-a aflat și un bărbat de 32 de ani, din comuna Horodnic de Sus, care a fost depistat de polițiști în timp ce conducea autoturismul pe str. Calea Bucovinei din municipiul Rădăuți având o alcoolemie de 0,56 mg/l alcool pur în aerul expirat. Șoferul a refuzat, la spital, recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

De asemenea, un bărbat de 38 de ani, din municipiul Suceava, a fost depistat de polițiști în timp ce conducea autoturismul pe str. Scurtă din localitatea de domiciliu, având o alcoolemie de 0,49 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În ambele cazuri polițiștii au deschis dosare penale.

Pentru a nu  pune atât propria viaţă în pericol, cât şi a celorlalţi participanţi la trafic, poliţiştii recomandă şoferilor să nu consume alcool atunci când urcă la volan. (M.T.)


Intră acum și în grupul de