Amenzi de aproape 170.000 de lei date de polițiștii rutieri suceveni în cadrul unei acțiuni pentru prevenirea accidentelor cauzate de excesul de viteză


Intră acum și în grupul de

Poliţiştii Serviciului Rutier – IPJ Suceava și cei din cadrul formaţiunilor de profil ale polițiilor municipale și orășenești au dat amenzi de aproape 170.000 de lei în urma unei acțiuni pentru prevenirea accidentelor cauzate de excesul de viteză.

Potrivit Poliției Județene Suceava, acțiunea s-a desfășurat în perioada 16-18 februarie a.c., pe drumurile naţionale, europene şi judeţene, fiind aplicate 400 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 169.365 lei, din care 263  pentru încălcarea regimului legal de viteză.

Polițiștii au reținut 24 permise de conducere, dintre care opt pentru depăşirea regimului legal de viteză şi 16 pentru alte abateri. De asemenea, au fost retrase cinci certificate de înmatriculare pentru lipsa Inspecţiei Tehnice Periodice, lipsă R.C.A sau aplicarea de folii neomologate.

Poliţiştii reamintesc faptul că depăşirea limitelor legale de viteză şi viteza neadaptată la condiţiile de trafic reprezintă unele dintre principalele cauze ale accidentelor rutiere grave produse pe drumurile publice. Legislaţia rutieră în vigoare prevede că pentru deplasarea autovehiculelor pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei este obligatorie folosirea anvelopelor de iarnă.

„Le recomandăm celor aflaţi la volan să adapteze viteza la condiţiile meteo-rutiere, să păstreze o distanţă corespunzătoare faţă de autovehiculul din faţă şi să sporească atenţia atunci când circulă în coloană sau vizibilitatea este redusă”, a transmis Poliția Suceava. (M.T.)


Intră acum și în grupul de