DSVSA Suceava: Numărul ordonanțelor de încetare sau suspendare a activității unor agenți economici în creștere semnificativă în 2017 față de 2016


Intră acum și în grupul de

Numărul ordonanţelor de încetare şi de suspendare a activităţii unor agenţi economici a fost în creştere în 2017 faţă de 2016, iar creşterea a fost determinată de numărul mai mare de solicitări din partea firmelor de a-şi înceta sau suspenda activitatea.

Potrivit raportului de activitate a Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Suceava, în anul 2017 au fost emise 39 de ordonanţe de încetare a activităţii şi 29 de ordonanţe de suspendare a activităţii unor agenţi economici din judeţ.

Faţă de anul 2016, când s-au emis 26 de ordonanţe, în cursul anului trecut s-a înregistrat o creştere a numărului acestora cu 42, creşterea fiind determinată de numărul mai mare de solicitări venite din partea firmelor de a-şi înceta sau suspenda activitatea.

Conform raportului, 133 de societăţi comerciale sau persoane fizice au fost sancţionate contravenţional în anul 2017 în urma celor 2487 de inspecţii efectuate de inspectorii sanitari veterinari suceveni, numărul celor sancţionaţi  fiind mai mic decât în 2016.

Astfel, în anul 2017, valoarea totală a sancţiunilor aplicate în urma controalelor a fost de 189.840 de lei, în timp ce în anul 2016 valoarea totală a sancţiunilor a fost de 153.740 de lei.

“Diferenţa valorilor între cei doi ani este explicată prin săvârşirea unui număr mai mic de abateri, însă fapte mai grave care sunt sancţionate de legislaţia sanitar-veterinară cu amenzi în cuantum mai mare atât în cazul societăţilor comerciale, cât şi al persoanelor fizice”, se menţionează în raportul respectiv.

(L.B.)


Intră acum și în grupul de