Țigări de contrabandă de peste 85.000 lei, confiscate de polițiștii de frontieră din Brodina după ce au tras cinci focuri de armă

Polițiștii de frontieră din Brodina au descoperit și confiscat, în urma unei acțiuni pe linia combaterii contrabandei cu țigări desfășurate la frontiera de nord, peste 7.300 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, ce urmau să ajungă pe piața neagră de desfacere din zonă, după ce au tras cinci focuri de armă.

Potrivit ofiţerului pentru relaţii publice de la Poliţia de Frontieră Suceava, comisar-șef Ilie Poroch-Seriţan, luni dimineața, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Brodina – I.T.P.F. Sighetu Marmației au declanșat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări, în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 02.15, polițiștii de frontieră au observat, în apropierea frontierei de stat, un grup de persoane care întenționa să încarce într-un autoturism de teren mai multe colete voluminoase.

„În momentul în care aceștia au observat patrula poliției de frontieră, au abandonat țigările și s-au retras spre teritoriul ucrainean, iar şoferul autoturismului de teren a fugit de la faţa locului, plecând spre localitatea Ulma”, a spus comisarul-șef Ilie Poroch-Seriţan.

El a menționat că polițiștii de frontieră au acționat pentru reținerea celor în cauză, efectuând somațiile legale prin voce și, deoarece bărbații nu s-au supus acestora, au fost executate trei focuri de avertisment în plan vertical și două focuri spre pneurile autoturismului.

Imediat, polițiștii de frontieră au informat autoritățile de frontieră ucrainene despre eveniment, concomitent cu dispunerea unor măsuri de supraveghere și verificare a zonei.

Ofiţerul pentru relaţii publice de la Poliţia de Frontieră Suceava a mai precizat că la fața locului, polițiștii de frontieră au descoperit 15 colete cu țigări care au fost transportate la sediul sectorului unde, în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 7.310 pachete cu țigări, marca Marble, de proveniență ucraineană.

„Întreaga cantitate de țigări în valoare de 85.527 lei a fost ridicată în vederea confiscării iar în continuare se fac verificări pentru identificarea persoanelor implicate și documentarea întregii activități infracționale”, a menționat comisarul-șef Ilie Poroch-Seriţan. (M.T.)

 

loading...