Elevii vor beneficia de reduceri de peste 50% pe toate mijloacele de transport. Tarife mai mici vor fi și pentru accesul la muzee, manifestări culturale și sportive


Intră acum și în grupul de

Senatorul PSD de Suceava Virginel Iordache a anunțat, marți, că elevii vor beneficia de reduceri de peste 50% pe toate mijloacele de transport, dar și de reduceri de peste 75% pentru accesul la muzee, manifestări culturale și sportive.

„Am votat, alături de colegii mei din Senatul României (Camera decizională) propunerea legislativă privind modificarea articolului 84 alineatul (1) și (4) din Legea Educației Naționale numarul 1/2011”, a arătat senatorul PSD Virginel Iordache.

El a precizat că potrivit propunerii legislative, elevii din învățământul preuniversitar vor beneficia de tarif redus cu minimum 50% pentru transportul local în comun, de suprafață, naval și subteran, precum și pentru transportul intern auto, feroviar și naval, pe tot parcursul anului calendaristic.

De asemenea, elevii din învățământul preuniversitar vor beneficia și de tarife reduse cu minimum 75% pentru accesul la muzee, la concerte, la spectacole de teatru, de operă, de film și alte manifestări culturale și sportive organizate de instituții publice.

Propunerea legislativă a fost iniţiată de parlamentari PSD, proiectul fiind adoptat cu unanimitate de voturi.

Senatul este for decizional. (M.T.)


Intră acum și în grupul de