Ateliere școlare și expoziție de Ziua Porților Deschise la Centrul Școlar de Educație Incluzivă Sf. Andrei Gura Humorului


Intră acum și în grupul de

La Centrul Școlar de Educație Incluzivă Sf. Andrei Gura Humorului s-a desfășurat pe parcursul zilei de marți 27 februarie  Proiectul  ”Ziua Porților Deschise”,  proiect care se adresează atât părinților care doresc să cunoască oportunitățile pe care le oferă școala noastră elevilor săi, cât și elevilor de la alte școli și celorlalți invitați.  

Activitățile desfășurate au fost organizate sub forma unei expoziții dar și sub forma unor Ateliere tematice unde elevii și-au pus în evidență abilitățile practice dobândite în cadrul școlii. Doritorii de a deprinde arta manufacturii mărțișoarelor din zahăr, quiling , origami sau din cusături specifice caracterului tradițional local,  curioșii de a experimenta pictatul icoanelor pe sticlă sau procesul de realizare al tablourilor din lemn și cei interesați de măiestria împletirii sforii în măști sau semne de carte au avut ocazia de a lucra alături de elevii școlii noastre cu care au interacționat în cadrul fiecărui atelier. Unul dintre ateliere a fost reprezentat de copii cu autism care au lucrat felicitări alături de colegii lor. De asemenea, invitații au avut acces la prezentarea altor proiecte organizate în școala noastră, respectiv ”Proiectul Mănâncă Responsabil” și Proiectul  ”Eco Școala”, dar și la educația interculturală din școală datorită  clubului de spaniolă. Expoziția a reliefat lucrări realizate în cadrul proiectelor educative și a parteneriatelor, rezultate obținute de elevi la diverse concursuri, dar și lucrări efectuate în cadrul cercurilor de mâini îndemânatice din școală. Școala a pus la dispoziția părinților posibilitatea de a vizita sălile de clasă și  cabinetele de terapii specifice, primind un răspuns pozitiv din partea invitaților.

Astfel, Proiectul  ”Ziua Porților Deschise” a reușit să sintetizeze o parte din activitățile derulate în cadrul școlii dovedind totodată că Centrul Școlar de Educație Incluzivă Sf. Andrei Gura Humorului oferă elevilor șanse reale de inregrare socială.

(Consilier educativ, prof. Istrate Isabella)


Intră acum și în grupul de