Lungu:Primăria Suceava a contribuit, an de an, cu sume importante la finanțarea Spitalului Județean. Analizăm și posibilitatea pasajului subteran între cele două corpuri


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, miercuri, că, an de an, Primăria Suceava, contribuie cu sume importante pentru finanțarea Spitalului Județean de Urgențe Suceava, arătând că săptămâna trecută Consiliul Local a aprobat alocarea sumei de un milion de lei pentru achiziția unui microscop operator de ultimă generație care va fi folosit la secția de neurochirurgie.

El a spus că de-a lungul anilor, Primăria Suceava a alocat fonduri pentru Spitalul Județean ținând cont că o parte dintre pacienți sunt din municipiu și că Suceava nu are spital municipal.

„De-a lungul anilor, cu banii dați de la Primăria s-a dotat Secția de oncologie cu paturi, s-a asigurat finanțarea unor lucrări de amenajare și dotare la centrul anti-diabetic Suceava, extinderea Secției de cardiologie, reorganizarea Secției de ortopedie, achiziția de aparatură medicală, mamograf digital, osteodensitometru și finanțarea Secției de îngrijiri paleative”,a  spus Lungu.

„An de an Primăria Suceava contribuie cu sume importante la finanțarea Spitalului Județean și ne mândrim că este un spital important”, a subliniat primarul.

El a mai artătat că este o problemă care se discută și este în analiză privind realizarea pasajui subteran între clădirea nouă a spitalului și clădirile vechiului spital care sunt despărțite de bulevardul principal al orașului.

„Vom demara studii în zonă. Nu e vorba de a face acel pasaj, ci că sunt conducte magistrale în zonă, fie că discutăm de apă, canalizare, energie electrică, gaz metan”, a spus Lungu menționând că hărțile edilitare nu sunt foarte clare în oraș pentru că între 1990 și 2000 nu le-a mai ținut nimeni evidența.(T.B.)


Intră acum și în grupul de