Mai mulți șoferi suceveni sunt cercetați penal după ce au fost depistați, în week-end, conducând autovehicule după ce au consumat băuturi alcoolice


Intră acum și în grupul de

Mai mulți șoferi suceveni sunt cercetați penal după ce au fost depistați în trafic conducând autovehicule deși consumaseră băuturi alcoolice.

Astfel, potrivit Poliției Județene Suceava, vineri după amiaza, Poliția Suceava a fost sesizată prin 112 despre faptul că, pe Calea Burdujeni din municipiul Suceava, a avut loc un eveniment rutier soldat cu  pagube materiale în care a fost implicat un conducător auto aflat sub influența băuturilor alcoolice.

Din primele cercetări, polițiștii deplasați la fața locului, au stabilit faptul că, în jurul orei 13.35, în timp ce conducea  autoturismul pe str. Calea Burdujeni, un bărbat de 50 de ani, din comuna Dumbrăveni, aflat sub influența băuturilor alcoolice, a intrat în coliziune laterală cu un autoturism staționat.

Șoferul de 50 de ani a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,03 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Vineri seara la  ora 22.30, o patrulă din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea a oprit pentru control pe DC Groseri, din comuna Horodnic de Sus, autoturismul condus de un localnic de 47 de ani care a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,96 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Tot vineri, la ora 23.50, un  echipaj din cadrul Poliţia municipiului Vatra Dornei, a oprit pentru control pe DC 75D, din comuna Dorna Candrenilor, autoturismul cu număr de circulaţie provizoriu, condus de un localnic de 24 de ani care a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,74 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, în prezenţa personalului medical, a refuzat recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Sâmbătă dimineața, la ora 01.50, un echipaj din cadrul Poliției orașului Siret a oprit pentru control pe str. Lațcu Vodă din localitate, autoturismul condus de un localnic de 29 de ani care a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,76 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Duminică dimineața, la ora 00.30, un echipaj rutier din cadrul Poliției municipiului Suceava a oprit pentru control pe B-dul 1 Mai din localitate, autoturismul înmatriculat în străinătate, condus de un localnic de 28 de ani care a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,83 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

 


Intră acum și în grupul de