Două gospodării din comuna Frumosu, afectate de un incendiu puternic


Intră acum și în grupul de

Două gospodării din satul Deia, comuna Frumosu, au fost cuprinse luni după-amiază de un incendiu puternic, pompierii din Câmpulung Moldovenesc și lucrătorii Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență din comunele Frumosu și Vatra Moldoviței intervenind cu patru autospeciale.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Suceava, slt. Alin Găleată, la sosirea echipajelor ardea acoperișul unei case de locuit și al unui adăpost de animale, construcție corp comun. De asemenea, flăcările erau extinse la acoperișul unui depozit de furaje din gospodăria învecinată și exista pericolul de propagare la construcțiile din apropiere.

Găleată a precizat că la prima gospodărie a ars acoperișul corpului comun pe o suprafață de aproximativ 150 de metri pătrați și s-au degradat pereții și plafonul construcției, elemente de tâmplărie din PVC și din lemn, obiecte de mobilier, materiale textile, aparatură electrocasnică și circa o tonă de fân.

De asemenea, aa a doua gospodărie au ars aproximativ 5 metri pătrați din acoperișul depozitului de furaje și s-au degradat 20 de metri pătrați de învelitoare din tablă și 10 metri pătrați dintr-un perete din lemn.

„Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic al curentului electric, generat de mijloace de iluminat (electrice) lăsate sub tensiune”, a spus slt. Alin Găleată.

El a menținat că în urma incendiului nu s-au înregistrat victime, iar pompierii au salvat restul gospodăriilor celor doi proprietari, cu bunurile aferente, precum și 12 oi, 10 păsări de curte și doi iepuri de casă. (M.T.)

Foto: ISU Suceava

 


Intră acum și în grupul de