Pensionarii vor beneficia de abonamente de transport public la jumătate de preț de la 1 aprilie. După ce în februarie Consiliul Local a respins o propunere similiară a PSD, primarul Ion Lungu propune această reducere: Avem încasări mai mari și avem de unde plăti


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunțat, miercuri, că va propune Consiliului Local să aprobe ca de la 1 aprilie pensionarii suceveni să plătească abonamentele pentru transportul public la jumătate de preț, la doar două săptămâni după ce Consiliul Local Suceava a respins o propunere similară a PSD.

Lungu a motivat că acum sunt asigurați banii necesari cu care să se acopere aceste subvenții.

El a arătat că încasările totale au fost 42,727 de milioane de lei la 28 februarie 2018 față de 40,365 de milioane de lei în 2017, cu 5,85 la sută mai mari încasările în anul 2018 pe primele două luni față de 2017.

„E un lucru bun pentru”, a spus Lungu care a menționat că acum baza de venituri s-a micșorat pentru că s-a redus impozitul pe venit și pentru că nici salariile profesorilor nu mai vin prin Primărie.

La venituri proprii, încasările au fost de 28,240 de milioane de lei, iar în 2017- 23,093 de milioane de lei, cu 22,2 la sută mai mari, iar în ceea ce privește veniturile pe proprietate, în 2018, au fost încasări în primele două luni de 6,545 milioane de lei, iar în 2017 de 5,760 de milioane de lei, cu 13 la sută mai mari, din care la persoane fizice, 4,955 de milioane de lei, față de 2017 când au fost 3,6 milioane de lei, în timp ce la persoane juridice sunt cu 24 la sută mai mici încasările.

„Având în vedere faptul că am încasat mai mult cu 2,3 milioane de lei și așa cum am spus că în măsura în care vom constata că încasările sunt mai mari, voi iniția un proiect de hotărâre de Consiliu Local ca începând cu 1 aprilie să poată beneficia pensionarii de abonamente cu reducere de 50 la sută”, a spus Lungu.

El a arătat că pentru susținerea acestor reduceri este nevoie, până la sfârșitul anului, de suma de 721.016 lei pentru aceste reduceri.

Lungu a mai declarat că fiind încasări mai mari vrea să fie dată posibilitatea pensionarilor să circule cu abonamente  50 la sută gratuit și a adăugat că voi discuta și cu directorul TPL să folosească acești bani care vin în plus pentru creșterea salariilor.

„Împușcăm doi iepuri: dăm reduceri la pensionari și avem posibilitatea să creștem și salariile celor de la TPL”, a spus Lungu.(T.B.)


Intră acum și în grupul de