Acasă Social Străzile care trebuiau denumite Ion Siminiceanu, general Crăciun Badea, Alexandru Dumbravă și...

Străzile care trebuiau denumite Ion Siminiceanu, general Crăciun Badea, Alexandru Dumbravă și Dumitru Năstase se vor numi Gorunului, Magnoliei, Dafinului și Migdalului. Ion Lungu: Comisia din CJ Suceava a respins propunerile privind personalitățile respective


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat miercuri că cele patru străzi din zona Aleea Dumbrăvii pentru care municipalitatea a solicitat avizul să poarte denumirile unor personalități locale, respectiv Ion Siminiceanu, general Crăciun Badea, Alexandru Dumbravă și Dumitru Năstase se vor numi Gorunului, Magnoliei, Dafinului și Migdalului.

Lungu a declarat că pentru patru străzi în Aleea Dumbrăvii, în zona Vulcănești, s-a solicitat anul trecut aprobare pentru denumiri, dar cererea a fost respinsă de Comisia din cadrul Consiliului Județean pe motiv că au fost discuții și dispute privind personalitățile respective.

Primarul a menționat că sunt presiuni ale cetățenilor care au dezvoltări în zonă și au nevoie de o adresă s-a decis să fie numite Gorunului, Magnoliei, Dafinului și Migdalului ca să nu mai fie niciun fel de problemă.



„Sper să aprobe comisia de specialitate din Consiliul Județean”, a spus Lungu.

Primarul a menționat că disputa a pornit de la denumirea propusă pentru ca o stradă să poarte numele fostului primar din perioada comunistă, Ion Siminiceanu.

„A pornit de la Siminiceanu disputa. Eu cred că Ion Siminiceanu a fost un primar bun și a făcut lucruri bune pentru oraș”, a spus Lungu.

Cele patru străzi sunt private, dar că, potrivit legislației, trebuie să poarte denumiri și au fost propuse numele unor persoane, cetățeni de onoare ai municipiului.

Propunerile vizau ca o stradă să primească denumirea Ion Siminiceanu, fostul primar al orașului care a început prima modernizare a orașului, iar o altă stradă general Crăciun Badea, care a luptat în al doilea Război Mondial, iar a treia stradă propusă să se numească Alexandru Dumbravă, cântăreț de muzică populară, iar a patra stradă, Dumitru Năstase, fostul inginer șef care a pus bazele societății de apă din municipiu.(T.B.)


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version