Ion Lungu, la Ziua USV: Vreau ca Universitatea să fie partener al municipalității în ideea de transformare a actului de administrare într-unul modern, performant, de smart-city


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, miercuri, la festivitățile organizate cu prilejul Zilei Universității Suceava că a venit pentru a aduce respectul comunității față de Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava.

„Este o universitate cu care noi ne mândrim. O spun de fiecare dată. Așa cum am mai spus, viitorul unei națiuni, al unui oraș, depinde de modul cum ne educăm tinerii”, a spus Lungu.

El a adăugat că tocmai din acest motiv contează pe Universitate.

„Ne dorim și îmi doresc, eu ca primar, ca Universitatea Suceava să fie partener al municipalității în ideea de transfomare a actului de administrare de acolo în unul modern, performant, de smart-city. Sigur, avem multe colaborări, în domeniul administrativ, în domeniul cultural cu Ansamblul „Arcanul”, în domeniul sportiv cu echipa de handbal. Ne dorim și mai multă colaborare și vrem domnule rector să dezvoltăm proiecte punctuale, parteneriate și de ce nu pe fonduri europene în care municipalitatea să vină cu expertiza pe care o are, cu cofinanțare că este nevoie, iar dumneavoastră, partea inovativă, cu partea de inteligență”, a declarat Ion Lungu.

Primarul este convins că în anii următori  vor fi găsite soluții și că deja a avut discuții aplicate pe această temă cu rectorul interimar Mihai Dimian.

Totodată, Ion Lungu a menționat că își dorește să poată contribui la sporirea capacității de cazare a universității.

„Știm că este o bătălie pe această temă pentru că sunt mulți studenți care în mod normal ar trebui să vină aici, la Suceava, mai ales că sunt din Basarabia și Ucraina. Cred și sper că aceste lucruri se vor întâmpla”, a mai declarat Ion Lungu.(T.B.)

 


Intră acum și în grupul de