Primarul municipiului Câmpulung Moldovenesc a semnat trei contracte de finanțare prin PNDL pentru reabilitarea Colegiul Național „Dragoș Vodă”, extinderea Colegiul Silvic „Bucovina” și dotarea Gradiniței cu program prelungit Nr. 2


Intră acum și în grupul de

Primarul municipiului Câmpulung Moldovenesc, Mihăiţă Negură, a semnat, miercuri, 7 martie a.c., la Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, încă trei contracte de finanțare prin Programul Național de Dezvoltare Locală ce presupun reabilitarea și modernizarea unor unități școlare.

Mihăiţă Negură a declarat, joi, pentru NewsBucovina, că cel mai important proiect vizează reabilitarea, modernizarea și dotarea Colegiul Național „Dragoș Vodă”, valoarea investiției fiind de circa două milioane de euro.

Un alt proiect important, în valoare de un milion de euro, este cel pentru reabilitarea, modernizarea și extinderea Colegiului Silvic „Bucovina”. Mihăiţă Negură a explicat că vor fi modernizate anexe ale colegiului, mai exact căminul pentru elevi și sala de sport.

Al treilea proiect ce obține finanțare prin Programul Național de Dezvoltare Locală este cel pentru dotarea Gradiniței cu Program Prelungit Nr.2, cu tot ce înseamnă mobilier și echipamente pentru buna desfășurare a activităților, valoarea proiectului fiind de 154.700 lei.

Negură a menționat că în următoarea perioadă specialiștii din Primărie vor întocmi caietul de sarcini pentru a se scoate la licitație publică proiectarea și execuția și și-a exprimat speranța că în această vară vor putea fi aflați și câștigătorii licitațiilor.

Primarul municipiului Câmpulung Moldovenesc, Mihăiţă Negură, a ținut să precizeze că în 2016 au fost aprobate patru proiecte pentru reabilitarea a trei școli generale, dar și a Liceului Tehnologic Nr. 1, în valoare de aproximativ trei milioane de euro, și că de săptămâna viitoare vor începe lucrările.

„Deja suntem în faza de emitere a ordinului de începere a lucrărilor pentru aceste proiecte finanțate în 2016”, a spus Negură.

El a explicat că este vorba despre lucrări la Școala Gimnazială „George Voevidca”, Școala Gimnazială „Bogdan Vodă”, Școala Generală „Teodor Ștefaneli” și Liceul Tehnologic Industrial nr.1.

Mihăiţă Negură a mai adăugat că administrația câmpulungeană are în vedere și schimbarea destinației Şcolii Nr. 1 „Theodor Darie” în școală specială pentru copiii cu dizabilități.

„Avem în municipiu 70 de copii cu astfel de probleme și vrem să le oferim, prin reabilitarea celor două clădiri, o școală specială pentru ei, pentru activitățile lor”, a spus Negură.

Edilul din Câmpulung Moldovenesc a precizat că toate unitățile de învățământ enumerate anterior au fost prinse în Programul Național de Dezvoltare 1 și Programul Național de Dezvoltare 2 și că în anii 2015, 2016 și 2017 au fost reabilitate și modernizate din bugetul local șase clădiri – grădinițe.

„Învățământul câmpulungean, cel puțin și cu aceste proiecte, va fi sută la sută la standarde europene”, a subliniat primarul municipiului Câmpulung Moldovenesc, Mihăiţă Negură.

(M.T.)


Intră acum și în grupul de