Flutur în fața Consiliului Național PNL: De la criza locurilor de muncă am ajuns la criza forței de muncă. Sunem o zonă piratată de toți. Cu câțiva euro în plus îți iau muncitorii bine pregătiți care pleacă în vest


Intră acum și în grupul de

Președintele Ligii Aleșilor Locali din PNL, liderul PNL Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, duminică, la Consiliul Național al PNL că Partidul Național Liberal va trebui să găsească soluții atât la criza forței de muncă, dar și la dezechilibrul între importuri și exporturi.

Flutur a spus în cadrul conferinței că s-a ajuns de la criza locurilor de muncă la criza forței de muncă.

„Este o mare provocare. Țin minte că nu erau întâlniri în care să nu ne gândim cum mai creăm niște locuri de muncă. Am ajuns în situația tristă că vin investitorii și spun că se duc în Ucraina să ia forță de muncă pentru că nu au în România. Cum răspunde PNL la asta? Vă spune un om care se implică acasă. Așa, în opoziție, cum poate. Facem parteneriate, învățământ dual, școli de meserii, încercăm să deschidem noi curse aeriene și noi destinații, dar lucrurile mari stau în putința guvernanților”, a spus Flutur.

El a subliniat că se adâncește diferența între provincii și în ceea ce privește criza forței de muncă.

„Am devenit o zonă piratată de toți. Vin și dau cu câțiva euro în plus pe lună și îți iau muncitorii bine pregătiți care pleacă în vest,  prin salariu”, a spus Flutur.

El consideră că este o temă urgentă a PNL să răspundă la această provocare.

Liderul liberal a mai spus că o altă temă pe care o simte este dezechilibrul între import și export. „Toți vorbim că mâncăm produsele din afară, dar nu avem programe coerente să-i ajutăm pe ai noștri să producă. Uitați-vă pe clustere, pe asocieri. Mă chinui să fac o asociere, să fac și eu ce fac polonezii, să ne vindem produsele în marile magazine. Încă nu s-a dat drumul la ghiduri și e normal să vină laptele, mărul și cartofii din Polonia. Aici PNL trebuie să găsească imediat răspuns. Este o provocare uriașă”, a spus Flutur.(T.B.)


Intră acum și în grupul de