Opt liceeni din Suceava, Rădăuţi, Câmpulung Moldovenesc şi Vatra Dornei s-au calificat la etapa naţională a Olimpiadei de limba engleză


Intră acum și în grupul de

Opt liceeni din Suceava, Rădăuţi, Câmpulung Moldovenesc şi Vatra Dornei s-au calificat la etapa naţională a Olimpiadei de limba engleză (liceu), ce se va desfăşura, în perioada 1-5 aprilie 2018, la Constanţa.

 

Inspectorul şcolar din cadrul ISJ Suceava, profesorul Constantin Tiron, a declarat luni că lotul olimpic al judeţului Suceava care va participa la etapa naţională a Olimpiadei de limba engleză este format din opt elevi ai unor colegii din Suceava, Rădăuţi, Vatra Dornei şi Câmpulung Moldovenesc.

El a spus că etapa județeană a Olimpiadei de limba engleză (liceu) a avut loc în datele de 3 martie și 10 martie 2018, la Colegiul Naţional ”Mihai Eminescu” Suceava, iar în urma centralizării rezultatelor de la cele două probe (proba scrisă și proba de speaking), s-a stabilit lotul olimpic județean care va reprezenta județul Suceava la etapa națională a Olimpiadei de limba engleză, care va avea loc, în perioada 1-5 aprilie 2018, la Constanţa.

Astfel, la secţiunea A (regim de predare standard) s-au calificat următorii elevi: Demuşca Delia Elena, clasa a IX-a, de la Colegiul Național ”Ştefan cel Mare” Suceava (prof. îndrumător Creţu Alina Elena), Grosu Matei, clasa a X-a, de la  Colegiul Național ”Petru Rareş” Suceava (prof. îndrumător Rusu Dana), Hostiuc David, clasa a XI-a, de la Colegiul Naţional de Informatică ”Spiru Haret” Suceava (prof. îndrumător Bodnar Loredana Cătălina) şi Vaman Adina Maria, clasa a XII-a, de la Colegiul Naţional Militar ”Ştefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc (prof. îndrumător Drehluţă Dana).

La Secţiunea B (regim de predare intensiv și bilingv)s-au calificat următorii elevi: Cuconu Maria, clasa a IX-a, de la Colegiul Național ”Ştefan cel Mare” Suceava (prof. îndrumător Bucaciuc Elisabeta), Bujdei Leonte Tudor  clasa a X-a, de la Colegiul Național ”Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuți (prof. îndrumători Cîrciu Loredana şi Muntean Ana Maria),  Mocrei Rebrean Ştefania Maria, clasa a XI-a, de la Colegiul Național ”Petru Rareș” Suceava (prof. îndrumători Andronachi Nicoleta și Fomin Ana Maria) şi Stăuceanu Maria Antonia, clasa a XII-a, de la Liceul Teoretic ”Ion Luca” Vatra Dornei (prof. îndrumători Cheia Tiberiu și Cioată Mihai).

Inspectorul şcolar sucevean i-a felicitat atât pe elevii calificaţi la etapa naţională a Olimpiadei de limba engleză şi pe profesorii îndrumători, cât şi pe ceilalţi elevi şi profesori îndrumători pentru rezultatele obţinute la etapa judeţeană a acestei olimpiade.

(Liliana Bujdei)


Intră acum și în grupul de