Amenzi de peste 111.000 lei, 28 de permise reținute și aproape 650 de șoferi testați cu etilotestul de polițiștii suceveni la sfârșitul săptămânii trecute


Intră acum și în grupul de

Serviciul Rutier Suceava și formaţiunile de profil din cadrul polițiilor municipale și orășenești au organizat în perioada 9 – 11 martie a.c. o acţiune pe linia depistării şi sancţionării persoanelor care conduc autovehicule după ce au consumat băuturi alcoolice.

Potrivit IPJ Suceava, în cadrul acțiunii au fost testaţi alcoolscopic 647 de conducători auto, fiind constatate 21 infracţiuni, dintre care 8 fapte de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Polițiștii au aplicat 274 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 111.500 lei, au reţinut 28 de permise de conducere reţinute şi au retras 23 de certificate de înmatriculare.

Poliția Suceava a precizat că vineri seara, la ora 21.30, o patrulă din cadrul Secției 10 Poliție Rurală Gura Humorului a oprit, pentru control, pe DJ 209C, din comuna Berchișești, autoturismul condus de un localnic de 30 de ani.

Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,05 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

De asemenea, sâmbătă, 10 martie a.c., în jurul orei 23.55, un echipaj din cadrul Serviciului Rutier Suceava  a oprit, pentru control, pe DN 17, în afara localității Gura Humorului, autoturismul condus de un localnic de 22 de  ani.

Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,83 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

Într-un alt caz, un echipaj din cadrul Serviciului Rutier Suceava a efectuat un semnal regulamentar de oprire unui autoturism în timp ce acționa, în noaptea de sâmbătă spre duminică, în jurul orei 02.35, pe DN 2E, în localitatea Capu Codrului, însă conducătorul auto nu s-a conformat, motiv pentru care s-a procedat la urmărirea acestuia cu semnalele acustice şi luminoase pe DN 2E şi DN 17.

Mașina a fost blocată de polițiști în parcarea unui restaurantul din comuna Păltinoasa, iar șoferul a fost identificat de polițiști ca fiind un tânăr de 26 ani din comuna Valea Moldovei.

Întrucât emana halenă alcoolică, șoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,47 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Polițiștii au întocmit în acest caz un dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

Pentru a nu pune atât propria viaţă în pericol, cât şi a celorlalţi participanţi la trafic, poliţiştii recomandă şoferilor să nu consume alcool atunci când urcă la volan.


Intră acum și în grupul de