Mirela Adomnicăi vrea ca Muzeul „Ion Irimescu” să devină de interes național. Prof. univ. dr. Ioan Opriș: Maestrul Irimescu a donat câteva sute de piese de sculptură și o colecție documentară impresionantă. Importanța națională rezidă chiar din actul donației


Intră acum și în grupul de

Prefectul de Suceava, Mirela Adomnicăi, a solicitat, vineri, academicianului Răzvan Theodorescu să sprijine demersurile autorităților județene și locale ca Muzeul „Ion Irimescu” să devină de interes național, acum fiind unul de interes local.

Adomnicăi, care a participat la Muzeul de Istorie din Suceava la vernisajul expoziției ”Comorile Peleșului” și la lansarea volumului „Despre cultura de ieri și românii de azi-convorbiri cu academicianul Răzvan Theodorescu” de Nacis Dorin Ion, a spus că academicianul Răzvan Theodorescu este un vechi prieten al Sucevei.

Prefectul a solicitat academicianului Theodorescu sprijin în demersul autorităților județene și locale în transformarea Muzeului „Ion Irimescu” dintr-un muzeu de interes local într-un muzeu de interes național.

„Este o datorie pe care o avem și orice sprijin, și mai ales sprijinul dumneavoastră domnule academician în acest demers este absolut necesar pentru ducerea la îndeplinire a acestei misiuni care este o datorie a tuturor celor care au cât de puțină competență, dacă nu obligații în acest sens”, a spus Adomnicăi.

Prezent la această manifestare, prof. univ.dr. Ioan Opriș, fost secretar de stat în Ministerul Culturii, a declarat că demersul anunțat de prefectul Mirela Adomnicăi este un demers la care se asociază și este un demers de laudă pentru un artist excepțional și un donator de excepție.

„El a făcut un gest uimitor. Într-o lume care este preocupată de altceva decât de donații maestrul Irimescu a donat câteva sute de piese de sculptură și o colecție documentară impresionantă. Importanța națională rezidă chiar din actul donației făcând un exemplu și un model pentru alții”, a spus Opriș.(T.B.)


Intră acum și în grupul de