Primarul Ion Lungu se întâlnește cu ministrul Educației, Valentin Popa pentru a obține finanțare pentru o grădiniță cu progam prelungit în Ițcani și avize pentru o grădiniță în Burdujeni-sat și pentru transferul căminului Liceului Alimentar la USV


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, miercuri, în conferința săptămânală de presă, că va avea, joi, la București, o întrevedere cu ministrul Educației, Valentin Popa, în cadrul căreia va depune o solicitare de finanțare guvernamentală pentru o grădiniță cu program prelungit în cartierul Ițcani, dar și va solicita obținerea unor avize.

Astfel, el a spus că va solicita un aviz pentru grădinița din Burdujeni-sat care se va realiza cu fonduri europene, dar și un aviz pentru transferul căminului Liceului Alimentar de la Primărie la Universitatea Suceava.

El a menționat că în noiembrie 2017 reprezentanții Ministerului Educației au cerut completări la documentație pentru transferul căminului.

Totodată, primarul a spus că va depune o solicitare de fonduri pentru o grădiniță în cartierul Ițcani.

„Am realizat o documentație prin care cerem să se construiască o grădiniță, cu fonduri guvernamentalem în Ițcani în curtea Școlii generale  nr. 7”, a spus Lungu.

El a arătat că în Ițcani funcționează grădințe în două case vechi, iar în Aleea Dumbrăvii sunt foarte multe familii cu copii și că este nevoie de o grădiniță nouă.

„Ne propunem să facem o grădiniță cu program prelungit. Avem solicitarea școlii. Sper ca MEN să ne ajute în acest sens”, a spus Lungu.

Primarul a mai declarat că în ceea ce privește proiectul blocat al grădiniței de la Colegiul „Mihai Eminescu” se realizează în prezent o expertiză economico-financiară care să stabilească ceea ce s-a făcut și decontat și ce mai este de făcut în continuare, urmând ca apoi să fie depusă o solicitare de finanțare.(N.B.)


Intră acum și în grupul de