Secţia de Pediatrie a Spitalului municipal Rădăuţi ar urma să fie închisă timp de zece zile pentru efectuarea unor lucrări de igienizare. Pacienţii acestei secţii vor fi dirijaţi către SJU Suceava.


Intră acum și în grupul de

Managerul Spitalului municipal Rădăuţi, Traian Andronachi a declarat, miercuri, pentru NewsBucovina, că Secţia de Pediatrie a unităţii ar urma să fie închisă în perioada 1-10 aprilie 2018 pentru execuţia unor lucrări de igienizare, iar pacienţii secţiei ar urma să fie dirijaţi către Secţia de Pediatrie a SJU Suceava.

Andronachi a spus că a discutat deja cu managerul SJU Suceava, Vasile Rîmbu, care a promis că va acorda sprijinul necesar în acest sens, fiind anunţate, totodată, Direcţia de Sănătate Publică Suceava despre decizia de închidere a Secţiei de Pediatrie a Spitalului Rădăuţi, dar şi Serviciul de Ambulanţă Judeţean Suceava pentru preluarea pacienţilor.

El a menţionat că Secţia de Pediatrie are o capacitate de 30 de paturi, iar lunar sunt internaţi aici în medie 150 de pacienţi.

Andronachi a mai spus că aceste lucrări de igienizare sunt uzuale şi se realizează la un anumit interval de timp, însă au fost prevăzute şi în cadrul activităţii de pregătire pentru al doilea ciclu de acreditare a Spitalului municipal Rădăuţi.

Managerul Spitalului municipal Rădăuţi a precizat că lucrări de igienizare au mai fost realizate şi în Compartimentul de Primiri Urgenţe, în Secţia de Medicină Internă, iar în prezent sunt în derulare lucrări de igienizare şi la farmacia spitalului.

Andronachi a reamintit că în cursul lunii decembrie 2017 Compania Naţională de Investiţii a avizat proiectul de extindere prin mansardare şi de anvelopare a unităţii spitaliceşti rădăuţene, în prezent aflându-se în procedură de aprobare prin Ministerul Dezvoltării Regionale, iar după ce va fi aprobat urmează procedura de licitaţie privind execuţia, valoarea proiectului fiind de aproximativ 3,3 milioane de euro.

El a precizat că acest proiect are ca obiectiv extinderea spaţiilor existente ale spitalului cu o suprafaţă de aproximativ 1200 de metri pătraţi, dar şi şi reabilitarea energetică a clădirii spitalului, respectiv realizarea izolaţiei şi anveloparea clădirii, cu excepţia clădirii Policlinicii.

(Liliana Bujdei)

 

 


Intră acum și în grupul de