Şase elevi suceveni din clasele VII-XII s-au calificat la etapa naţională a Olimpiadei de Religie-Cultul Ortodox, iar alţi patru elevi vor participa la Olimpiada Naţională de Religie pentru seminariile şi liceele ortodoxe


Intră acum și în grupul de

Şase elevi suceveni din clasele VII-XII s-au calificat la etapa naţională a Olimpiadei de Religie-Cultul Ortodox, care va avea loc la Iaşi, în perioada 12-15 aprilie 2018, iar alţi patru elevi seminarişti vor participa la Olimpiada Naţională de Religie pentru seminariile şi liceele ortodoxe de la Baia Mare, în perioada 19-22 aprilie 2018.

Potrivit ISJ Suceava, etapa județeană a Olimpiadei de Religie pentru Cultul Ortodox s-a desfășurat sâmbătă, 3 martie 2018, la Colegiul Național “Ștefan cel Mare” Suceava, la care au participat peste 300 de elevi din cadrul învățământului gimnazial și liceal, din județul Suceava.

În urma desfăşurării etapei judeţene, şase elevi s-au calificat la etapa naţională a Olimpiadei de Religie pentru Cultul Ortodox, respectiv Ilucă Denisa Alexandra, clasa a VII-a, de la Şcoala Gimnazială Nr.4  Suceava, profesor îndrumător Irina Buta, eleva Găitan Alexandra, clasa a VIII-a, de la Şcoala Gimnazială Bosanici, îndrumată de profesoara Tamara-Loredana Bujorean, eleva Denisa Damares Popovici, clasa a IX-a, de la Colegiul de Artă “Ciprian Porumbescu” Suceava, profesor îndrumător Anamaria Munteanu, eleva Cătălina Chiril, clasa a X-a, de la Colegiul Tehnic “Vasile Lovinescu”Fălticeni, îndrumată de profesor Ştefan Tanasă, eleva Mihaela Loredana Ignat, clasa a XI-a, de la Colegiul Naţional “Nicu Gane” Fălticeni, îndrumată de profesoara Otilia Grădinariu şi elevul Alin Gheorghe Strugar, clasa a XII-a, de la Colegiul Tehnic “Laţcu Vodă”Siret, profesor îndrumător Dorin Ioan Puiuleţ.

Conform ISJ Suceava, elevii Seminarului Teologic Liceal Ortodox „Mitropolitul Dosoftei” Suceava au participat la etapa județeană a Olimpiadei de Religie pentru seminariile și liceele teologice Ortodoxe, susținând probe la disciplinele de specialitate studiate, iar în urma desfăşurării acestei etape, patru elevi seminarişti s-au calificat la etapa naţională a acestei olimpiade.

Astfel, vor participa la Baia Mare, la etapa naţională a Olimpiadei de Religie pentru seminariile și liceele teologice Ortodoxe următorii elevi ai Seminarului Teologic Liceal Ortodox „Mitropolitul Dosoftei” Suceava: Iustin Condria, clasa a IX-a, îndrumat de preot dr. Ioan-Paul Valenciuc, Florin Cosmin Bodale, clasa a X-a, îndrumat de arhid. prof. dr. Bogdan – Mihai Hrișcă, elevul Paul- Ionuţ Iliescu, clasa a XI-a, îndrumat de preot dr. Ioan-Paul Valenciuc şi elevul Gabriel Ilişoi, clasa a XII-a, îndrumat de preot Adrian Duțuc.

(Liliana Bujdei)


Intră acum și în grupul de