Sute de suceveni au participat și în acest an la „Marșul pentru viață” susținând drepturile copilului nenăscut, avertizând că „iarna demografică”, va duce la scăderea numărului de locuitori ai țării


Intră acum și în grupul de

Peste cinci sute de suceveni au participat, sâmbătă, la o acțiune organizată de mai multe asociații sucevene având ca principal scop descurajarea producerii avorturilor și susținerea drepturilor copilului nenăscut.

Acțiunea a debutat în piața centrală a municipiului Suceava unde s-au adunat sute de suceveni între care mai multe familii cu copii.

Unul dintre inițiatori, medicul chirurg Valeriu Gavrilovici, a spus că oamenii au devenit tot mai egoiști și ipocriți și refuză să accepte ideea că „un avort rămâne o crimă” și că în România ”de prea multă vreme vestea nașterii pruncilor nu mai este o bucurie”.

„Suntem chemați să milităm pentru tot felul de cauze, pentru salvarea a tot felul de specii de animale, dar pentru salvarea nației, de ce nu milităm?”, s-a întrebat medicul susținând că „iarna demografică” va duce la scăderea numărului de locuitori ai țării.

 Educatoarea Maria Mandici, de la grădinița ”Sfântul Ioan cel Nou”, a atras atenția că din 1990 numărul avorturilor a ajuns la 20 de milioane, cu o medie de 300 de avorturi pe zi.

Participanții la această acțiune s-au deplasat apoi în marș spre Prefectură – Palatul de Justiţie – De remarcat este că și în acest an Marșul pentru Viață a fost organizat în aproape 300 de localități din România și Republica Moldova.

La Suceava, Marșul pentru Viață a fost organizat de Alianța Bucovina Pentru Viață din care fac parte Asociația ProVita Bucovina, APOR Suceava, Bucovina Profundă, Asociația Sfântul Ioan cel Nou, Fundația Sfinții Martiri Brâncoveni – Suceava, Asociația Familia Ortodoxă Sf. Ioachim și Ana, ASCOR Suceava, Asociația Culturală Sfântul Mitropolit Dosoftei, Fundația Pentru Oameni, Fundația IPAMIA, Asociația Ucrainenilor Ortodocși din Bucovina, dar și Asociația Kozaciok.(N.B.)


Intră acum și în grupul de