Activitate de informare preventivă desfășurată de pompierii militari, la Centrul Școlar de Educație Incluzivă Suceava


Intră acum și în grupul de

În cadrul săptămânii „Școala Altfel” și în baza unui protocol educațional, pompierii militari suceveni au desfășurat marți, 27 martie, o activitate de informare preventivă la Centrul Școlar de Educație Incluzivă Suceava (CSEI).

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Suceava, slt. Alin Găleată, activitatea a cuprins instruirea cadrelor didactice și a personalului auxiliar în ceea ce privește măsurile de prevenire, precum și modul de comportare pe timpul producerii situațiilor de urgență (incendii, cutremure etc.).

De asemenea, pompierii au desfășurat și un exercițiu practic, cu simularea unui incendiu, care a presupus evacuarea elevilor din unitatea de învățământ și instruirea acestora pe locul de adunare.

„La final, s-au împărțit materiale de informare preventivă (afișe, pliante, flyere), iar cei prezenți, cu mic, cu mare, au putut urmări un exercițiu demonstrativ, executat de către pompierii militari ai Detașamentului Suceava, prezenți cu un echipaj de salvatori și cu o autospecială cu apă și spumă”, a spus slt. Alin Găleată.

El a menționat că astfel de activități se desfășoară și la alte unități școlare din județ, în baza acelorași protocoale educaționale, iar pe întreaga perioadă a programului național „Școala Altfel” porțile subunităților inspectoratului pentru situații de urgență sunt deschise în acest sens. (M.T.)

FOTO: ISU Suceava


Intră acum și în grupul de