Preşcolari şi elevi comuna Zvoriştea au oferit daruri şi ouă pictate beneficiarilor din Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică din localitate


Intră acum și în grupul de

Preşcolari şi elevi din ciclul primar de la Şcoala Gimnazială Zvoriştea au oferit, miercuri, daruri şi ouă pictate beneficiarilor din Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică din localitate.

Potrivit unui comunicat de presă al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava,  Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică Zvoriștea şi Școala Gimnazială Zvoriștea au derulat, miercuri, în cadrul unui parteneriat, acțiunea „Hristos a Înviat!”, iar preşcolari şi elevi din comună, însoţiţi de cadre didactice, au oferit persoanelor vârstnice din acest centru daruri şi ouă pictate de ei şi au purtat discuţii cu aceştia.

Sursa citată precizează că acţiunea a avut ca scop “educarea abilităţilor de a intra în relaţie cu cei din jur, formarea unui comportament civic în raport cu sufletul lor şi cu normele morale religioase”, iar în buna desfăşurare a evenimentului s-au implicat atât cadrele didactice și elevii, salariaţii centrului, precum şi unul dintre preoţii parohi ai comunei Zvoriştea.

“Ne dorim cu toții sensibilizarea opiniei publice cu privire la avantajele care ar rezulta din integrarea persoanelor cu dizabilităţi în viaţa socială, economică și culturală. Este o ocazie pentru o schimbare de atitudine față de aceste persoane prin eliminarea barierelor în ceea ce privește implicarea lor în diverse sfere de activitate. Aceste acțiuni reprezintă un prilej prin care ne exprimăm solidaritatea și respectul pentru persoanele cu handicap. Nu lipsa sau prezența unei dizabilități îi face pe oameni deosebiți, ci caracterul, munca, talentul și aptitudinile”, se menţionează în comunicatul de presă.

Printre cadrelele didactice care s-au implicat în această acţiune se numără Apetrei Violeta  de la Grădinița cu program normal Zvoriștea, Andronic Căsăndruța de la Grădinița cu program normal Stânca, Puiu Zvetlana Biatris, Apetrei Constantin şi Sfichi Mirela, toţi de la Școala Gimnazială Zvoriștea, precum şi directorul unităţii şcolare, Tomescu Ioan Gelu.

(L.B)


Intră acum și în grupul de