Spitalul municipal Rădăuţi a trecut cu bine de prima etapă a procesului de acreditare obţinând 95,74 de puncte. Urmează ca în luna iunie să aibă loc vizita comisiei de evaluare, cea mai importantă etapă a acestui proces.


Intră acum și în grupul de

Spitalul municipal “Sf. Doctori Cosma şi Damian” Rădăuţi a promovat prima etapă din cadrul procesului de acreditare cu punctajul 95,74 urmând ca vizita comisiei de evaluare în vederea acreditării să aibă loc în prima jumătate a lunii iunie.

Managerul Spitalului municipal Rădăuţi, Traian Andronachi, a declarat,marţi, pentru NewsBucovina, că acreditarea spitalului presupune parcurgerea mai multor etape, în prima etapă, denumită etapa de previzită, este cea în care Autoritatea Naţională de Management al Calităţii în Sănătate(ANMCS) verifică documentele înregistrate şi depuse de spital, în a doua etapă are loc vizita propriu-zisă a comisiei de evaluare în vederea acreditării, urmând ca apoi să aibă loc etapa post-vizită.

El a spus că prima etapă s-a încheiat deja, spitalul obţinând un procentaj foarte bun, de 95,74 la sută de îndeplinire a referinţelor, iar în continuare se derulează pregătirea pentru vizita comisiei de evaluare, care ar putea avea loc în perioada 4-15 iunie 2018.

Andronachi a subliniat că vizita comisiei de evaluare în vederea acreditării este cea mai importantă etapă a procesului de acreditare.

“Am fost plăcut surprinşi când am văzut că ANMCS a felicitat Primăria Rădăuţi pentru modul în care Spitalul municipal Rădăuţi a îndeplinit aceste criterii şi ne-am bucurat că acest lucru poartă semnătura preşedintelui ANMCS, secretarul de stat Vasile Cepoi”, a menţionat Andronachi adăugând că spitalul rădăuţean este probabil singura unitate spitalicească din zonă care a obţinut punctaj maxim, de sută la sută, la indicatorul Monitorizarea şi gestionarea riscurilor.

El a felicitat întregul colectiv al spitalului pentru munca depusă până acum în pregătirea în vederea acreditării unităţii.

Reamintim că Spitalul municipal Rădăuţi a fost acreditat în anul 2013 fiind clasificat în categoria spitalelor cu nivel de competenţă IV.

Potrivit legislaţiei, acreditarea spitalelor este valabilă cinci ani şi reprezintă o condiţie obligatorie pentru încheierea contractelor cu Casa de Asigurări de Sănătate.

(Liliana Bujdei)


Intră acum și în grupul de