O casă, un magazin mixt și mai multe anexe au fost distruse în urma unui incendiu izbucnit din cauza unui boiler lăsat în priză, la Negrileasa

Un incendiu puternic a izbucnit în noaptea de vineri spre sâmbătă la o gospodărie din satul Negrileasa, comuna Stulpicani, din cauza unui boiler lăsat în priză.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Suceava, slt. Alin Găleată, militarii Gărzii de Intervenție Gura Humorului și ai Detașamentului de Pompieri Câmpulung Moldovenesc, împreună cu lucrătorii Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Stulpicani, au intervenit cu cinci autospeciale și o ambulanță SMURD pentru localizarea și lichidarea incendiului.

„La sosirea echipajelor, ardeau casa de locuit și anexele gospodărești, construcții majoritare din lemn, care formau un corp comun, existând pericolul de propagare la vecinătăți”, a spus Găleată.

El a precizat că în urma incendiului au ars casa de locuit (P+1) pe aproximativ 220 de metri pătrați, un adăpost de animale pe 70 de metri pătrați, o magazie și un garaj pe 100 de metri pătrați și o anexă construită din BCA, în care funcționa un magazin mixt, pe 40 de metri pătrați.

De asemenea, au mai ars bunurile din locuință și anexe (electronice, electrocasnice, mobilier, textile, tâmplărie din lemn și PVC, documente de proprietate și personale și altele), dar și produse din magazinul mixt.

Mai mult, s-au degradat un rastel și cele 8 butelii, cu gaz butan, depozitate în acesta.

„Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic al curentului electric, generat de un boiler electric lăsat sub tensiune”, a menționat Găleată.

Pompierii au salvat o bucătărie de vară și un autoturism.