Peste 550 de șoferi au fost testați cu aparatul etilotest de polițiștii suceveni, în weekend. Au fost reținute 16 permise de conducere, din care șapte pentru alcool


Intră acum și în grupul de

Serviciul Rutier Suceava împreună cu formaţiunile de profil din cadrul polițiilor municipale și orășenești au organizat în perioada 20 – 22 aprilie a.c., o acţiune pe raza județului pe linia identificării conductorilor auto care încalcă legislația rutieră și conduc vehicule după ce au consumat băuturi alcoolice.

Potrivit IPJ Suceava, în cadrul acțiunii au fost testați cu aparatul etilotest 554 conducători auto, fiind constatate opt infracțiuni, din care cinci alcoolemii și trei fapte de altă natură.

De asemenea, polițiștii au aplicat 182 de sancţiuni contravenționale, în valoare de 54.978 lei, au reţinut 16 permise de conducere, din care 7 pentru alcool și 9 pentru alte abateri şi au retras 19 certificate de înmatriculare.

Un bărbat de 35 ani, din comuna Volovăț, a fost depistat de polițiști în timp ce conducea autoturismul pe DJ 178, din localitatea de domiciliu, având o alcoolemie de 0,73 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care, a fost condus la spital, unde, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Polițiștii i-au întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

De asemenea, un bărbat de 69 de ani, din comuna Gălănești, a fost oprit pentru control de un echipaj de poliție pe DJ 178F din localitate, iar în urma verificărilor efectuate în bazele de date s-a constatat faptul că acesta avea permisul de conducere reținut din data 15.02.2018.

Bărbatul s-a ales cu dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost reținut”, ce va fi soluționat procedural. (M.T.)

 


Intră acum și în grupul de