Gospodărie afectată de un puternic incendiu, la Pojorâta

O gospodărie din comuna Pojorâta a fost afectată de un incendiu puternic ce a izbucnit în noaptea de miercuri spre joi, din cauza coșului de fum.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Suceava, slt. Alin Găleată, incendiul a fost anunțat la ora 22:33, militarii Detașamentului de Pompieri Câmpulung Moldovenesc, împreună cu lucrătorii Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Pojorâta, intervenind cu patru autospeciale cu apă și spumă și o ambulanță SMURD.

„La sosirea echipajelor, ardeau acoperișul și etajul casei de locuit, existând pericolul de propagare a flăcărilor la parterul construcției și la anexele gospodărești”, a spus Găleată.

El a precizat că în urma incendiului au ars acoperișul și etajul casei de locuit pe aproximativ 120 de metri pătrați, elemente de tâmplărie, fațada clădirii din PVC și bunuri din interiorul locuinței (obiecte de mobilier, aparate electronice și electrocasnice, materiale textile, acte contabile, documente personale și de proprietate și altele).

De asemenea, s-au degradat învelitoarea din tablă, instalațiile electrice și de încălzire și alte bunuri.

„Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic generat de coșul de fum neprotejat corespunzător față de materialele combustibile”, a menționat slt. Alin Găleată.

Incendiul a fost lichidat la ora 3:40, iar pompierii au salvat parterul casei și anexele gospodărești, cu bunurile aferente. (M.T.)