ISU Suceava recomandă cetăţenilor să respecte regulile de apărare împotriva incendiilor cu ocazia minivacanței de 1 Mai


Intră acum și în grupul de

Pompierii militari suceveni recomandă cetăţenilor să respecte regulile de apărare împotriva incendiilor, cu ocazia minivacanței de 1 Mai.

Potrivit unui comunicat al ISU Suceava, cetăţenii sunt sfătuiți să nu aprindă focul în locuri cu pericol de incendiu şi pe timp de vânt.

De asemenea, prepararea hranei prin utilizarea focului deschis în zonele de agrement şi în gospodăriile populaţiei trebuie să se facă numai în locuri special amenajate, în condiţii şi la distanţe care să nu permită propagarea focului la construcţii, culturi agricole, păduri sau vecinătăţi.

„Îndemnăm fumătorii să nu arunce la întâmplare resturile de ţigară sau chibriturile aprinse, fumatul fiind permis doar în locuri marcate şi amenajate.

O grijă deosebită trebuie acordată copiilor, cărora nu trebuie să le lăsaţi la îndemână mijloace de aprindere (chibrituri sau brichete).

Pentru a preveni izbucnirea unui incendiu la fondul forestier, se impune interzicerea accesului cu foc deschis şi fumatul în pădure sau la o distanţă mai mică de 100 de metri de aceasta”, precizează pompierii suceveni.

Totodată, ISU Suceava arată că arderea trebuie monitorizată în permanenţă deoarece chiar şi o rafală slabă de vânt ar putea să modifice direcţia focului, îndreptând flăcările spre vegetaţie, sau să transporte scânteile incandescente la distanţe mari.

Mai mult decât atât, pompierii suceveni au avertizat ca înainte de plecare, cetățenii să stingă focul şi să acopere cenuşa cu pământ, iar dacă întâlnesc focuri lăsate de alţii, să le stingă.

„În această perioadă, toate subunităţile inspectoratului sunt pregătite pentru a face faţă evenimentelor ce s-ar putea produce, pentru asigurarea unui climat de siguranţă şi de linişte cetăţenilor”, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, slt. Alin Găleată.

(M.T.)


Intră acum și în grupul de