Produse pentru protecția plantelor, vândute neautorizat în piețe sucevene. Poliția Suceava: Folosirea acestora poate avea urmări din cele mai grave pentru sănătatea dumneavoastră

Polițiștii Serviciului Arme, Explozivi, Substanțe Periculoase din cadrul I.P.J. Suceava au desfăşurat, vineri, acțiuni privind legalitatea comercializării produselor destinate protecţiei plantelor, în centrul comercial Bazar din municipiul Suceava şi Piaţa agroalimentară din oraşul Siret, dar și pe linia respectării regimului armelor și munițiilor.

În cadrul acțiunii a fost constatată o infracțiune și au fost aplicate trei sancțiuni contravenționale, în valoare de 1.500 lei.

Totodată, au fost indisponibilizate  148 de plicuri, de diferite gramaje, cu produse de protecție a plantelor (insecticide și fungicide), în greutate de aproximativ 3 kg.

În urma controlului efectuat în incinta Pieţei Agroalimentare Siret, polițiștii au identificat o localnică de 60 de ani, care oferea spre vânzare produse destinate combaterii dăunătorilor, din categoria substanţelor toxice, de provenienţă  ucraineană, fără a deţine autorizaţiile prevăzute de lege în acest sens.

În acest caz s-a  deschis un dosar penal pentru „trafic de produse sau substanţe toxice”, fiind indisponibilizate 148 pungi de gramaje diferite, cu  insecticide şi fungicide sub formă de pulbere şi substanţă lichidă, produse despre care, persoana depistată a declarat că le-a achiziţionat din Centrul Comercial Bazar  Suceava, în scop  de revânzare. (N.B.)